La Seu d'Urgell dóna pas a Granollers com a Ciutat del Bàsquet Català

La cloenda de La Seu d'Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014 va celebrar-se el passat dissabte 24 de gener en un acte que també va comptar amb el traspàs protocol·lari a Granollers com a Ciutat del Bàsquet Català 2015.

29-01-2015 00:00

L'acte es va iniciar amb la inauguració de l'escultura commemorativa de la Ciutat del Bàsquet Català 2014 ubicada a la plaça Lluís Companys de La Seu d'Urgell, just darrera del Palau Municipal d'Esports. L'escultura obra de l'artista local Climent Olm, té vuit metres d’alçada i està realitzada amb tubs de metall, i representa dos jugadors de bàsquet en acció de joc.

La inauguració del monòlit es va celebrar una vegada finalitzat el partit de Lliga Femenina entre el Cadí la Seu i l'Embutidos Pajariel Bembibre (guanyat pel conjunt urgellenc per 76-49), i va estar presidit per l'alcalde de La Seu, Albert Batalla; el president de la Fundació Bàsquet Català i de l'FCBQ, Joan Fa; el president de la Comissió Organitzadora La Seu d'Urgell, Ciutat del Bàsquet Català 2014, Antoni Ferraz; i el president del Sedis Bàsquet, Pere Porta.

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, després de tallar la cinta inaugural va manifestar que "aquesta escultura és un bon record de la commemoració de La Seu com a Ciutat del Bàsquet Català durant el 2014". Batalla va voler remarcar "l'èxit organitzatiu i participatiu d'aquesta nominació". Al respecte, cal recordar que durant aquest any 2014, La Seu d'Urgell ha celebrat 18 actes vinculats amb el bàsquet, fet que ha comportat la visita a la ciutat d'unes 10.000 persones vingudes d'arreu del país.

Posteriorment es va celebrar l'acte de traspàs de la Ciutat del Bàsquet Català entre La Seu d’Urgell i Granollers, en el marc d’un sopar popular presidit pel director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; i el president de la Fundació Bàsquet Català, Joan Fa.

L’acte es va iniciar amb la visualització d’un vídeo recull de les 18 activitats que s’han realitzat a La Seu d’Urgell durant el 2014 vinculades amb la commemoració de ‘Ciutat del Bàsquet Català 2014’.

En el traspàs d’aquesta nominació entre La Seu i Granollers, l'alcalde Albert Batalla va fer a mans de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, un quadre commemoratiu amb el què s'escenifica el relleu com a Ciutat del Bàsquet Català 2015. Aquesta acte va comptar també amb la presència del president del CB Granollers, Joan Nadal, entitat que juntament amb el consistori de la població vallesana va presentar la candidatura a Ciutat del Bàsquet Català 2015.

En els parlaments protocol·laris, Joan Fa, va remarcar la col·laboració i gran entesa que hi ha hagut entre entitats públiques, com els ajuntaments i entitats privades, com els clubs o les federacions per dur a terme un esdeveniment com aquest. "Una col·laboració que és especialment forta en el món de l'esport i difícil de veure en altres àmbits i que parla molt bé de la salut esportiva del nostre país", va explicar el president de la Fundació del Bàsquet Català.

Per la seva part, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; va reconèixer que Granollers i La Seu d'Urgell tenen moltes coses en comú, com la seva passió per l'esport i haver esdevingut ciutats olímpiques l'any 92, "cosa que no era gens fàcil, La Seu amb les aigües braves i Granollers per l'handbol". Mayoral va manifestar que "La Seu ha posat el llistó molt alt, però que Granollers és una ciutat a qui li agraden els reptes i que treballarà dur per mirar d'igualar i superar, si és possible, la feina feta per La Seu durant aquest 2014".

Finalment va cloure l’acte de traspàs Albert Batalla, alcalde de La Seu d'Urgell, que va agrair la feina que ha fet molta gent de diferents àmbits de la ciutat per aconseguir un gran esdeveniment. Batalla va repassar els 18 actes celebrats durant l'any, des dels lligats a l'esport de base fins als de màxim nivell. "Esdeveniments importants per la ciutat, com la Lliga Catalana, que difícilment s'hauria pogut celebrar a La Seu sense ser Ciutat del Bàsquet Català". L’alcalde urgellenc va afegir que tot això ha suposat l’estada de prop de 10.000 visitants a la nostra ciutat, comportant un impacte econòmic directe d'entre 800.000 i 1.000.000 euros.

Fotos: Ajuntament de La Seu d'Urgell

| Fundació |