'REC in Your Memory': iniciativa solidària de promoció del bàsquet al Senegal

Promocionar la pràctica del bàsquet entre els infants i joves de la ciutat de Louga (Senegal) és l'objectiu de 'Rec in Your Memory', una ONG creada pel català Boris Balibrea.

21-12-2015 00:00

Amb poc es pot fer molt, i amb l'eslògan #cambiarelmundoesposible, l'entrenador hospitalenc Boris Balibrea i la seva ONG 'REC in Your Memory' van aterrar al Senegal amb la intenció d'ajudar als més necessitats i participar d'una iniciativa que fa uns mesos que va néixer després de l'estada del català al poble senegalès de Louga l'estiu passat.

Boris Balibrea ens apropa i explica amb més detall aquesta iniciativa solidària que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) com d'altres projectes desenvolupats per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries, on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que s'engloben sota el paraigües del 'BQSolidari'.

Que és REC in your memory?

És una associació sense ànim de lucre dedicada a promocionar la pràctica del basquetbol al Senegal.

Com va néixer?

Tot va començar quan entrenava al CB L'Hospitalet de la Lliga EBA. Va sortir la possibilitat de fitxar Mouhamadou Diop que jugava a la lliga belga. Amb el temps ens vam fer amics i uns anys més tard quan vaig fitxar pel CB Villarrobledo el vaig portar amb mi al club d'Albacete. A partir d'aquí, la temporada passada em va demanar ajuda per organitzar un campus de bàsquet pels nens de la seva localitat del Senegal, Louga. Vaig accedir i a l'estiu vam anar tots dos amb material, roba, vambes usades,... gràcies a què el club es va involucrar amb aquesta iniciativa.

Com va ser el primer contacte amb Louga?

Al segon dia d'estar allà, ja em coneixia tothom, era l'únic blanc a Louga i estava fent vida a casa de la família d'en Diop i tothom es va involucrar molt. Vaig veure que amb el poc que tenen eren feliços i em van transmetre uns valors que em van canviar totalment. Jo a més portava sempre amb mi una llibreteta on anava apuntant coses que es podrien millorar. Volia que aquella fos la primera pedra d'una gran iniciativa.

Com s'acaba de gestar aquest projecte?

Un cop fet el campus amb un èxit total, en tornar a casa vaig voler transmetre tot allò que havia viscut i les possibilitats que teníem de poder fer alguna cosa més al Senegal. Gent del món del bàsquet es va començar a involucrar i poc a poc es va anar gestant el projecte que tot just fa un mes vam presentar a Barcelona.

Quins són els passos a seguir d'ara en endavant?

Pel proper estiu, segons la gestió de fons i els recursos i ajudes que puguem recaptar el projecte tindrà diversos pilars: l'organització del campus, arreglar i fer el manteniment de la pista de bàsquet, l'enviament de material esportiu de bàsquet de manera continuada, oferir beques d'estiu per al campus de Villarrobledo i beques per a jugadors durant la temporada sencera en clubs de l'Estat.

BQSolidari

Iniciatives i projectes com aquest, desenvolupat per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors, es poden consultar a l'apartat 'BQSolidari' del web de l'FCBQ.