Auto Net&Oil Boet-Mataró i Bàsquet Draft Gramenet, nous campions de la Regal Copa Federació de Copa Catalunya

Els millors equips del moment de la Regal Copa Catalunya van ser els protagonistes, el cap de setmana del 3 i 4 de gener a Mataró i Barcelona, d'una nova edició de la Regal Copa Federació organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració de l'AE Boet Mataró i Joventut Les Corts.

07-01-2015 00:00

L'AUTO NET&OIL BOET-MATARÓ A es va proclamar el passat diumenge dia 4 de gener campió masculí de la Regal Copa Federació de Copa Catalunya en vèncer a la final al NETSPORT - EL MASNOU per 57-65, en una competició celebrada a Mataró. Els amfitrions, que van anar per davant en el marcador durant tot el partit, van finalitzar aquest duel comarcal amb quatre jugadors per sobre dels 10 punts.

A les semifinals de dissabte, els campions del BOET-MATARÓ es van desfer dels LLUÏSOS DE GRÀCIA A per un ajustat 48-50, mentre que el NETSPORT - EL MASNOU va haver de suar de valent i remuntar un resultat advers (perdien de 10 al descans) per plantar-se a la gran final després de derrotar al CB CASTELLBISBAL A per la mínima (67-66). Jordi Català, del Masnou, va ser el màxim anotador del partit abm 24 punts i va ajudar als seus a endur-se la victòria final.

Des les quatre edicions disputades fins ara de la Regal Copa Federació, cap equip ha repetit títol. L'any passat a Castelldefels, Ciutat del Bàsquet Català 2013, el BC River Andorra 'B' es va proclamar campió després de guanyar a la final a l'Arenys Bàsquet per 62-51. Fa dos anys, qui va aixecar el títol de campions va ser el CB Martorell-Solvin en superar a la final al CB Santa Coloma agafant així el relleu del CB Igualada, primer campió de la competició, a la temporada 2011-12.

En categoria femenina, les noies del BÀSQUET DRAFT GRAMENET A són les noves campiones després de guanyar a la final al S.R. LIMA HORTA per 42-52. Per arribar a la final, les de Santa Coloma van haver de derrotar a les noies del BASKET ALMEDA en una semifinal molt disputada que no es va resoldre fins al darrer instant de partit (40-38). La millor jugadora del partit va ser Andrea García, del Draft amb 12 punts i 7 rebots.

L’altra semifinal la van disputar les amfitriones del JOVENTUT LES CORTS davant del S.R. LIMA HORTA. La victòria va ser per l’equip visitant per 61-69 gràcies a la gran aportació de Vanesa Verbo que amb 25 punts i 10 rebots va ser clau en la victòria del seu equip.

Com a la masculina, enguany s'estrena un nou equip al palmarès de la Regal Copa Federació, en aquest cas el BÀSQUET DRAFT GRAMENET A. El primer títol va ser pel desaparegut CB Olesa, mentre que fa dos anys va ser pel Platges de Mataró. A la final de l'any passat disputada al Complex Can Vinader de Castelldefels, va ser el CBF Cerdanyola-Vila Universitària qui es va fer amb el títol en derrotar al Joventut Les Corts per un ajustat 50-49.