El CB Tarragona es proclama CAMPIÓ de la Regal XV Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari

Tweet #RegalLligaCAT // El Pavelló Joan Busquets de El Prat de Llobregat ha acollit, del 26 al 28 de setembre, la XVa edició d'aquesta competició que enguany ha comptat amb Força Lleida CE, FC Barcelona 'B', CB Tarragona i els amfitrions del CB Prat Joventut com a protagonistes. El recent ascendit a LEB Plata, el CB Tarragona, ha donat la sorpresa i s'ha proclamat campió d'aquesta 15a edició.

28-09-2014 00:00

El CB Tarragona s’ha proclamat campió de la Regal Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari en superar per 62-63 al CB Prat Joventut en una final molt igualada disputada aquest diumenge 28 de setembre al Joan Busquets de El Prat de Llobregat. Antonio Hester, ha estat l’MVP de la final atorgat per Regal amb 23 punts. Hester, precisament, ha anotat els 2 tirs lliures decisius a falta de 3 segons pel final del partit i que han donat la victòria i títol pels tarragonins.

Els tarragonins han començat forts des de l’inici en un partit molt igualat des del començament i fins al final. En el primers instants, els jugadors del CBT han pogut córrer i han anotat amb facilitat. Antonio Kurtis (6 punts) i Ben Congiusta (4 punts) han sabut córrer al contraatac per poder anotar pel CB Tarragona. El CB Prat Joventut, en canvi, ha sabut jugar bé el 5x5 i han fet molt mal en la primera part en el pal baix. La diferència d’alçada entre els pratencs i els tarragonins ha fet que els amfitrions anotessin amb certa facilitat. Per part dels pratencs, José Nogués ha anotat 10 punts en els dos primers quarts, Zoran Nikolic (6) i David Iriarte (5 punts). Els jugadors interiors del Prat han aprofitat la seva alçada a la pintura i així ha vingut la màxima diferència del partit fins al moment (40-31, min 28). Un dels jugadors tarragonins que ho ha patit ha estat Ferran Torres, una dels jugadors claus de l’equip de Berni Álvarez, que ha fet 3 faltes en els primers 20 minuts. Al descans els amfitrions guanyaven 40-33 al CB Tarragona.

A la represa, el CB Tarragona ha retallat distàncies. Els homes de Berni Álvarez han pogut córrer al contraatac i gràcies a un parcial de 0-11 han capgirat el marcador. Els tarragonins han estat més agressius al pal baix i el Prat ja no ha anotat amb tanta facilitat a la pintura. Agustí Julbe, entrenador del CB Prat, ha hagut de demanar temps mort per aturar l’ofensiva tarragonina. No obstant això, els amfitrions han continuat desafortunats en atac i només han aconseguit anotar 4 punts en el tercer període. El CB Tarragona, en canvi, ha continuat corrent al contraatac amb homes com Ferran Torres (6 punts al tercer quart) i al final del tercer quart guanyaven per 44-48.

En els 10 últims minuts, el CB Prat Joventut ha posat una marxa més per capgirar el marcador. Roger Vilanova a la direcció ha posat ritme i intensitat, mentre que Gerbert Martí ha posat els punts (7). Tot i això, el CBT ha seguit anotant gràcies a un Antonio Hester inspirat i a falta de 2 minuts els tarragonins guanyaven de 3 punts, però un tir lliure de Roger Vilanova i un triple d’Alberto Abalde han capgirat el marcador per posar el 62-61 a falta d’11 segons. A la darrera possessió, Antonio Hester ha agafat la responsabilitat i quan entrava a cistella li han fet falta personal. Ha anotat els dos tirs lliures i ha posat el 62-63 quan quedaven 3 segons per acabar el partit. El CB Prat, després de demanar temps mort, tenia possessió per guanyar el partit, però la passada de banda l’ha tallat Marc Giménez i el CB Tarragona s’ha fet amb la victòria final per 62-63 amb un gran Antonio Hester amb 23 punts i 4 rebots.

DECLARACIONS POST-PARTIT

Berni Álvarez:

"Estem molt contents. Fa una setmana van perdre contra ells de 30 punts i ens van donar un lliçó del que no hem de fer. Aquest títol és un xut d'adrenalina per començar la lliga amb bon peu".

Sobre Kurtis Hester: "Ells són molt grans i sabien que li costava defensar un 4 obert i amb molta mobilitat com el Hester".

"Hem defensat molt bé, el handicap de l'alçada ho hem contrarestat amb intensitat".

Agusti Julbe:

"Em costa treure coses positives d'aquest partit. Ens feia il·lusió guanyar, però nosaltres mateixos ens hem carregat les nostres opcions" "És molt difícil guanyar amb 23 pilotes perdudes i sense el control del joc. Tot i així, ho hem intentat i no hem sabut controlar l’ànsia quan estàvem a prop en el marcador"