CB Prat Joventut i CB Tarragona, finalistes de la Regal XV Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari

Tweet #RegalLligaCAT // El Pavelló Joan Busquets de El Prat de Llobregat acull, del 26 al 28 de setembre, la XVa edició d'aquesta competició que enguany compta amb Força Lleida CE, FC Barcelona 'B', CB Tarragona i els amfitrions del CB Prat Joventut com a protagonistes.

26-09-2014 00:00

El CB Tarragona s'ha classificat per a la final de la Regal XV Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari després de guanyar per 69-75 al Força Lleida CE. Els tarragonins amb Ferran Torres (14 punts i 8 rebots) i Antonio Kurtis (18 punts i 14 rebots) com a més destacats han dominat el matx tot i l'intent final del conjunt lleidatà per retallar distàncies.

El partit ha començat amb un ritme alt. Tant Lleida com Tarragona s’han mostrat còmodes en el joc de transició i així han arribat les primeres cistelles del partit. Intercanvi de punts a dues bandes amb jugadors de perímetre com Gregory Luke pels lleidatans i Ben Congiusta pels tarragonins. Un cop ha baixat la intensitat del joc, el Força Lleida ha fet mal en estàtic amb bons minuts de Ferran Torres (8 punts en el primer quart) a la pintura. Pel que fa a l’equip lleidatà hi havia una aportació plural dels seus jugadors més importants com Gerard Sevillano, Gregory Luke o José Simeon. Al final del primer període el resultat era de 18-21 a favor dels tarragonins.

En el segon quart, les pèrdues del Força Lleida i la intensitat defensiva del CB Tarragona han fet que l’equip dirigit per Berni Álvarez agafés la màxima diferència al descans (28-44). En atac el jugadors grans del perímetre tarragoní feien molt de mal i entre Ferran Torres (12 punts), Marc Giménez (10 punts) i Antonio Kurtis (10 punts) portaven 30 del 44 punts del CB Tarragona.

A la represa, el Força Lleida ha intentat recuperar-se en el marcador i ha baixat la diferència fins a 9 punts després de fer un parcial de 0-7. No obstant, el CB Tarragona s’ha recuperat i gràcies als punts de Ben Congiusta i l’aportació a la pintura d'Antonio Kurtis i Ferran Torres ha tornat la diferència al 16 punts i ha augmentat la distància a 25 punts a l’acabar el tercer quart (39-64).

En el darrer període, el Força Lleida ho seguia intentant i només començar els últims 10 minuts han fet un parcial de 9-0 obligant Berni Alvarez a demanar un temps morts. No obstant, el Força Lleida ha continuat anotant, robant pilotes i posant molta intensitat a la defensa que ha provocat que a falta de 4 minuts la desavantatge fos de només 7 punts (60-67).

En els últim quatre minuts, el Força Lleida ho ha seguit intentant, però un parell de pèrdues de pilotes i errades en el llançament exterior del Força Lleida ha fet impossible la remuntada.

En finalitzar el partit, l'entrenador del CB Tarragona, Berni Álvarez, ha explicat que "Hem fet 30 minuts molt bons, defensivament molt bons i 10 dolents. Al darrer quart hem perdut l'ordre i hem arribat fossos al final del partit després d'una setmana dura d'entrenament".

D'altra banda, Joaquin Prado, entrenador del Força Lleida, ha comentat que "hem tingut mala entrada de partit i després ens ha costat moltíssim entrar a l'enfontament. Quan hem perdut l'ànsia de remuntar hem donat la millor versió. Hem estat més agressius i intensos".

El CB Prat Joventut serà l'altre finalista de la Regal XV Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari després de guanyar per 73-69 al CB Prat. Alberto Abalde amb 16 punts i 4 rebots ha estat el jugador més destacat del partit per part del Prat.

El CB Prat Joventut serà a la final d'aquesta competició després de guanyar un partit disputat fins als darrers instants del partit. El primer quart ha destacat per un intercanvi de cistelles. Ludvig Hakanson amb 7 punts i Sulejmanovic amb 6, eren el més destacats en atac, mentre que per part del amfitrions, l’aportació a la pintura de José Nogués (4 punts) i Victor Serrano (4 punts) i els triples de Álex Ros i Agustí Sans mantenien igualat el partit.

En el segon quart, s’ha pogut veure la millor versió dels homes d’Aleix Duran. En una actuació conjunta de l’equip blaugrana, tant en defensa com en atac, han aconseguit la màxima avantatge del partit (+12 punts) quan estava a punt d’acabar el tercer quart. Culpa d’aquesta diferència en el marcador ha estat de Sulejmanovic, que ha anotat 8 punts, i de jugadors de la segona unitat com Stefan Peno, que amb 5 punts seguits, ha trencat el partit.

A la represa, el CB Prat Joventut s’ha refet i ha aconseguit capgirar el marcador. Els amfitrions han pujat les línies defensives, han donat menys temps per pensar als jugadors de perímetre i ha servit per robar pilotes i retallar diferències. Al pal baix, José Nogués amb 9 punts al tercer quart i deixant sense anotar a Sulejmanovic que portava 14 punts al descans. Un magnífic tercer període del CB Prat Joventut (26-10) ha fet que els amfitrions es posessin amb 7 punts d’avantatge (59-52).

En el darrer quart, el CB Prat ha continuat encertat, tant en defensa com en el pal baix. L’equip blaugrana no s’ha torbat còmode en la defensa tan agressiva de l’equip d’Agustí Julbe. Els blaugranes, com a últim recurs, han posat a tres bases al perímetre (Hakanson, Moix i Peno) per poder moure millor la pilota davant d’una defensa tan tancada. A falta de 40 segons, Peno ha errat un triple amb 4 punts en contra i que ha deixat sense opcions de classificar-se per a la final al Barça. Els millors per part del FC Barcelona han estat amb 23 punts, Hakanson, i amb 21, Sulejmanovic.

L'entrenador del CB Prat Joventut Badalona, Agustí Julbe ha destacat que a la represa han “sabut tancar el rebot i perdre menys pilotes” i ha sigut clau per guanyar el partit. Respecte a la final Regal XV Lliga Nacional Catalana LEB 2014 - Trofeu Tricentenari ha dit que “ens va molt bé jugar-la ja que li dona realisme a la situació de competició que es trobaran els jugadors”.

Per la seva banda, l’entrenador del FC Barcelona, Aleix Duran ha lamentat el tercer període que han fet i ha explicat que "La joventut és una característica i hem d’explotar les seves virtuts i no pensar les coses negatives, com ser agressius”.