El 'Present i futur del nostre bàsquet' a debat el proper dijous 3 de gener en el 1r Fòrum Albert Gasulla

La Sala d'Actes de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), serà l'escenari, el proper dijous 3 de gener de 2013 a les 20h, del '1r Fòrum de debat Albert Gasulla', una iniciativa de l'Associació Catalana d'Entrenadors de Basquetbol (ACEB) i de la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

28-12-2012 00:00

La Fundació del Bàsquet Català, conjuntament amb l’Associació Catalana d’Entrenadors de Basquetbol (ACEB), ha organitzat pel dijous 3 de gener a la Sala d’Actes de la Federació Catalana de Basquetbol (Rambla Guipúscoa 27, Barcelona), la primera edició del "Fòrum Albert Gasulla", en memòria de qui fou un dels més destacats dirigents i activista del nostre esport.

L’Albert va ser un enorme home de basquetbol, en totes les seves facetes. Fou àrbitre, entrenador directiu, dirigent, però sobretot, seguint el seu desig més profund es va dedicar a ensenyar. A ensenyar tècnicament, els fonaments i especialment a vetllar per la progressió personal i humana dels seus jugadors. Múltiples foren les seves iniciatives, des de la històrica revista “Rebote”, a la mascota de l’Eurobasket 73, la girafa, “la invenció” del Minibàsquet, la creació del Col·legi Català d’Entrenadors, l’organització de clínics amb els millors entrenadors del món (Carnesecca, Wooden, Spaulding, Novosel....),etc.

Com una de les grans aportacions de l’Albert Gasulla va ser la creació del Minibàsquet, el fòrum s’ha organitzat en les dates en que es celebra el “Torneig Molinet”, l’històric i popular torneig de Minibàsquet, el més antic d’Europa, que enguany arriba a la seva 50a edició, i tindrà per lema: "Present i futur del nostre bàsquet".

L’acte s’iniciarà amb la introducció del Sr. Pere Sust, Vicepresident de Relacions Institucionals de la Fundació, serà moderat per Josep Lluís Cortés, President d’Honor de l’ACEB i Vicepresident d’Afers Esportius de la Fundació, i els ponents i les seves exposicions, seran:

  • - Ricard Casas: "El bàsquet en un club de formació"
  • - Joan Creus: "El bàsquet en un club d’elit"
  • - Jordi Villacampa: "Com garantir un bon nivell tècnic"
  • - Josep Vives: "On va el futur del bàsquet"

L’acte es clourà amb la intervenció del Sr. Joan López, President de l’ACEB i Patró de la Fundació, i del Sr. Joan Fa, President de la Fundació i de l’FCBQ.

| Fundació |