El Sant Andreu Natzaret, campió de la Copa Catalunya masculina

El Sant Andreu Natzaret s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya masculina en superar, a la pròrroga, al GAM CB Vila-seca per 65-77 en la final disputada aquest diumenge 17 de maig al Pavelló Municipal de Martorell.

18-05-2009 00:00

- Veure fotografies de la final a quatre:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18]

GAM CB Vila-seca i Sant Andreu Natzaret, els dos equips que arribaven a la final a quatre de la màxima categoria catalana masculina com a segons classificats, es van fer amb un lloc per a la final en superar a Grupo Ossorio ABB (89-93) i CB Martorell Solvin (57-67) respectivament a les semifinals.

La final entre GAM CB Vila-seca i Sant Andreu Natzaret s'ha iniciat  amb un parcial favorable als badalonins però poc a poc, els jugadors del Vila-seca s'han encarregat de retallar diferències arribant al descans amb victòria parcial dels de Badalona per un punt de diferència (33-34) en un matx molt disputat en els primers minuts i amb el Sant Andreu Natzaret per sobre en el marcador en tot moment.

A la represa, els de Vila-seca han sortit més motivats i han capgirat el marcador passant a dominar el tercer període, però a l'inici del darrer quart, el Sant Andreu Natzaret ha tornat a igualar el partit arribant als últims instants de l'enfrontament amb possibilitats de victòria per tots dos conjunts. En un últim minut d'infart, el GAM CB Vila-seca s'ha posat per davant en el marcador de nou, però els badalonins han tornat a igualar el marcador a 20 segons per l'acabament del partit arribant al final del temps reglamentari amb un empat a 60 en el marcador.

A la pròrroga, els de Vila-seca han començat dominant els primers instats dels cinc minuts de temps afegit, però els badalonins han aconseguit distanciar-se en el marcador i acabar proclamant-se campió de la Copa Catalunya masculina per 65-77.

En el partit pel 3r i 4t lloc, el Grupo Ossorio ABB ha superat als amfitrions del CB Martorell Solvin en un encontre igualat sense importants diferències al marcador però favorable al darrer període pels badalonins que han acabat emportant-se la victòria per sis punts (91-85).

Grupo Ossorio ABB i CB Martorell Solvin accedien a la final a quatre com a primers classificats del grup 1 i 2. Els badalonins després de finalitzar amb un balanç de 22 victòries i 8 derrotes, mentre que els de Martorell amb dos victòries més (24-6). D'altra banda, Sant Andreu Natzaret i GAM CB Vila-seca, van classificar-se per aquesta fase final com a segons classificats després de superar als seus respectius rivals a la darrera jornada de lliga del passat cap de setmana.