El Dia de l'Entrenador/a batega amb força a Manresa

La jornada de formació va reunir gairebé 250 participants i va homenatjar Pedro Martínez.

17-06-2024 11:00

La ciutat de Manresa va acollir el passat diumenge 16 de juny la setena edició del Dia de l’Entrenador/a. L’esdeveniment organitzat per l’Àrea de Formació del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l’Associació Catalana d’Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEEB) va ser un èxit de participació, ja que va comptar amb gairebé 250 participants.

El Nou Congost i l’Escola Joviat van ser l'escenari de ponències i xerrades de Luis Casimiro, Ricard Casas, Salva Maldonado, Marc Estany, Salva Camps, Pau del Tio, Carles Duran, Arnau Torelló, Adrià Arbués, Mireia Capdevila, Jaume Ponsarnau, Josep Maria Izquierdo, Pedro Martínez, Berdi Pérez, Joan Creus i José Antonio Martín Bertrán.

L'FCBQ i l'ACEEB van aprofitar l’esdeveniment per distingir Pedro Martínez per la seva trajectòria amb més de 1.000 partits a la Lliga Endesa. Personalitats del món del bàsquet com Marc Gasol no es van perdre el reconeixement. 'Em fa molta il·lusió que la Federació Catalana i l'ACEEB reconeguin la meva feina', va reconèixer. 'El nivell dels entrenadors catalans és molt alt, tant el dels que vénen a fer les ponències com el de les que vénen a escoltar-les. És un èxit i ve moltíssima gent. L'entrenador català té ganes i, per tant, hi ha un gran futur', va afegir el tècnic del València Basket.

'Quan fas un clínic per a 40 persones ja és un èxit, així que imagina't el que significa impartir una xerrada per a més de 200 persones. És un èxit total. La veritat és que estic impressionat. Els entrenadors estem obligats a estar al dia, adaptar-nos i evolucionar', va analitzar Luis Casimiro, un dels entrenadors que va impartir una formació. 'Catalunya és una potència i té un gran teixit de formació. La clau que fa que tinguem tants bons jugadors i jugadores és la formació i, per tant, els entrenadors són una peça clau', va dir Carles Duran.

'La setena edició del Dia de l’Entrenador/a ha sigut un èxit excepcional, tant pel que fa al volum de participació com pel nivell de les ponències. Hem tornat a agafar embranzida. Una de les notícies positives ha sigut la presència de moltes entrenadores joves entre les assistents, una dada que ens convida a l’optimisme', va explicar Ferran Peña, president de l’ACEEB.