UE Mataró i CB Cornellà triomfen a l'estatal U17 3x3 de clubs

El club mataroní assoleix dues medalles (or en noies i argent en nois) i el CB Cornellà aconsegueix el bronze en categoria masculina a Punta Umbría.

16-06-2024 19:00

La segona edició del Campionat d'Espanya U17 3x3 de clubs s'ha celebrat, entre el 14 i 16 de juny de 2024, a les quatre pistes que s'han habilitat a la Plaza Pérez Pastor de la localitat andalusa de Punta Umbría (Huelva). Aquest estatal ha comptat amb notòria representació del Bàsquet Català amb la participació del 3x3 Barcelona CBS com a campió de Catalunya, acompanyat de la UE Mataró PANDO U17F i el 3x3 Club Natació Sabadell en categoria femenina; del campió de Catalunya CB Cornellà, juntament amb la UE Mataró PANDO U17M i el CB Vic UVIC UCC The 3x3 Academy U17 en categoria masculina.

El títol de campiones en categoria femenina l'ha aconseguit la UE Mataró PANDO U17F, imbatuda durant tot un estatal on les grogues es van mostrar intractables i van completar un ple de victòries a territori andalús. Les unionistes van vèncer el Femenino Alcorcón (10-14), el Hawke La Paz (17-2), el Casademont Zaragoza (19-11) i La Salle Melilla (4-17) a la fase de grups i van accedir com a líders invictes a la fase final.

Al creuament de quarts de final, les maresmenques van patir de valent per a tombar el CBCM per 21-20 a la pròrroga i atansar unes semifinals en què van superar el CTEIB U16 per un ajustat 12-15. En la final, el bloc de Mataró, integrat per les jugadores Jana Nogués, Clàudia Xaudaró, Irina Roig i Èlia Rodríguez, va fulminar el Ponce Valladolid per un solvent 7-21 per acabar alçant el títol a Punta Umbría, i amb Nogués com a flamant MVP. Pel que fa el 3x3 Barcelona CBS, les santfeliuenques van acabar el campionat en una meritòria sisena plaça, mentre que el 3x3 Club Natació Sabadell ho va fer en 36è lloc.

En categoria masculina, la UE Mataró PANDO U17M i el CB Cornellà van realitzar un extraordinari torneig per a fer-se, finalment, amb la medalla d'argent i de bronze, respectivament. El planter mataroní, format pels jugadors Pau Jordà, Izan Santos, Jan Fernández i Quim Montané, va derrotar el conjunt cornellanenc, configurat per Pau Martínez, Alex Angulo, Gerard Dalmau i Marc Fenés, a les semifinals de la competició per 10-21. En la final, els de la comarca del Maresme van cedir per 7-12 davant d'un poderós CTEIB U17, mentre que el combinat de Cornellà de Llobregat va abatre clarament el Talabasket 3x3 Plat per 19-12 i va assolir la 3a posició d'un estatal que també va comptar amb la presència del CB Vic UVIC UCC The 3x3 Academy U17, que va cloure la competició en el 24è lloc.

Enguany, han participat un total de 38 conjunts femenins i 38 masculins, dividits en 8 grups (6 d'ells de 5 equips i 2 grups de 4), amb presència de totes les Federacions Autonòmiques. El divendres 14 i el dissabte 15 de juny es van desenvolupar tots els partits corresponents a la fase de grups, on només el primer classificat accedeix a les eliminatòries de 1/4 de final. Aquesta fase final va arribar el diumenge 16 de juny, amb la disputa dels creuaments de quarts de final, les semifinals i les finals de cada categoria.

24è CB Vic UVIC UCC The 3x3 Academy U17

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) donem l'enhorabona a la UE Mataró PANDO i al CB Cornellà per la consecució de les seves respectives medalles al Campionat d'Espanya U17 3x3 de clubs 2024 així com també al 3x3 Barcelona CBS, 3x3 Club Natació Sabadell i CB Vic UVIC UCC The 3x3 Academy U17 per la seva gran temporada.