Diferents presidentes de clubs es troben en un productiu focus grup

Un grup reduït de presidentes d'arreu del territori es van trobar a l'FCBQ per exposar les seves opinions, vivències i experiències al capdavant de les respectives entitats.

17-05-2024 10:00

La Sala Polivalent de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va acollir, aquest dimecres 15 de maig a la tarda, una interessant i profitosa nova trobada de presidentes de clubs catalans tot seguint la línia de treball dels darrers mesos. Després d'un primer acte de presidentes a finals de febrer a Vic i d'una posterior jornada d'intercanvi a Barcelona a mitjans d'abril, aquest mes de maig la Comissió de Bàsquet Femení de l'FCBQ va convocar un grup reduït de presidentes d'arreu del territori per tal de conèixer les seves opinions, vivències i experiències com a dones responsables de les seves entitats.

Les presidentes Ester Agustí (CB Palafrugell), Núria Grados (CB Tarragona), Imma Magem (Femení Osona), Carolina Vidal (CN Tàrrega) i Laura Rafegas (Lluïsos de Gràcia) van ser les protagonistes d'un focus grup en el que van poder explicar, de primera mà, les bones pràctiques i la sensibilitat dels seus respectius clubs envers la promoció d'un bàsquet respectuós i inclusiu. Encapçalada per Olga Praderas, directiva de l'FCBQ i presidenta de la Comissió de Bàsquet Femení de la Federació; i moderada per la cap de comunicació, Laura Ramos; juntament amb la tècnica del Programa 'Clubs: agents transformadors' de Bàsquet Femení, Maria Solé; aquesta productiva trobada va permetre conèixer la realitat que viuen les presidentes com a líders i gestores d'un club.

Tot això en un positiu focus grup en el que es va crear un clima de proximitat i de confiança i en el que les directives participants van poder compartir entre elles les situacions similars que han viscut en els alts càrrecs que ocupen; i de retruc, visibilitzar els seus perfils com a figures referents del Bàsquet Català. El col·loqui també va permetre saber quines són les barreres i dificultats d'aquests càrrecs i les bones pràctiques exercides en cadascun dels clubs liderats per aquestes presidentes. 

Aquesta trobada és una acció més de visibilització de la figura de la dona, també en alts càrrecs, i de seguir treballant per oferir oportunitats i canviar realitats que la Federació Catalana de Basquetbol desenvolupa a través del seu Projecte Bàsquet Femení. Properament s'aniran publicant algunes de les propostes, reivindicacions i bones pràctiques exposades per les presidentes en aquest focus grup.

Focus Grup Presidentes de clubs