El Barça revalida el títol de campió del C.C. U16 Cadet Masculí Preferent

Barça, Joventut Badalona, Bàsquet Manresa i CB L'Hospitalet han disputat, aquest 4 i 5 de maig a Corbera de Llobregat, la Fase Final del C.C. U16 Cadet Masculí Preferent.

05-05-2024 20:15

La Final a Quatre del Campionat de Catalunya U16 Cadet Masculí Preferent 2023-24 s'ha viscut, durant el cap de setmana del 4 i 5 de maig, al Pavelló Municipal d'Esports de Corbera de Llobregat amb el protagonisme del Barça, el Joventut Badalona A, el Bàsquet Manresa A i l'Imnova CB L'Hospitalet A. Aquesta fase final compta amb la organització de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb la coorganització del Club Bàsquet Corbera i el suport de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat.

El Barça s'ha proclamat campió de Catalunya U16 Cadet Masculí Preferent en vèncer a la final el Bàsquet Manresa A per un 79-70 en un partit vibrant que ha significat el tercer títol consecutiu dels blaugranes en aquesta categoria. El primer període s'ha tenyit d'uns blaugrana que manaven per 28-14 i han sortit amb la cinquena marxa, fruit d'una intensitat defensiva molt alta, que els ha permès recuperar pilotes i córrer en contraatac. En el segon quart, el bloc manresà, de la mà d'un espectacular Lucas Sánchez (28 punts), ha reaccionat de la millor manera i, amb un contundent parcial d'11-28, han capgirat la tònica inicial per a marxar al descans amb un valuós avantatge (39-42), impulsats per un joc molt dinàmic i incisiu. El segon temps s'ha repetit el mateix guió, amb un combinat barcelonista que s'ha imposat per 21-9, amb una gran defensa que ha ofegat l'ofensiva bagenca. En l'últim compàs, el més equilibrat, els vermells han retallat distàncies fins a situar-se a 5 punts (69-64), a manca de quatre minuts, amb un gran triple de Gerard Fernández (14 punts). En un frec a frec final trepidant, la superioritat física a la pintura dels locals, amb uns poderosos Mohamed Dabone (15 punts) i Mohamed Keita (14 punts) com a líders a la zona, i un triple decisiu d'Oriol Filba (14 punts), ha acabat imposant-se a Corbera de Llobregat, on el Barça ha revalidat el títol alçat a Tremp en la temporada 2022-23.

Pel que fa el duel per la 3a plaça i, en conseqüència, l'últim passaport amb destí a l'estatal de clubs de San Fernando, el Joventut Badalona A ha derrotat l'Imnova CB L'Hospitalet A en un enfrontament dominat pels badalonins que han acabat guanyant 60-72. Els verd-i-negres Sergi Juher (17 punts) i Nil Poza (12 punts) han liderat la rotació d'uns visitants que han sabut encarrilar el matx al primer període (11-25). En el següent quart, els hospitalencs, encapçalats per Samuel Ikenna (16 punts) i Bruno Álvarez (15 punts), han retallat distàncies i han ajustat l'electrònic al descans (32-38). En la segona meitat, la Penya ha controlat en tot moment l'electrònic i ha aconseguit gestionar l'avantatge assolit durant els vint primers minuts, que ha anat ampliant lleugerament, de manera progressiva, i recolzat per l'eficiència exterior (10 triples), tot i l'esforç dels del Llobregat, que s'han arribat a col·locar a 6 punts (60-66). Amb aquest triomf, el quadre de Badalona certifica el seu accés al Campionat d'Espanya.

En la jornada de dissabte, les semifinals van arrencar amb un contundent triomf del Barça davant l'Imnova CB L'Hospitalet A per un 120-44. El conjunt blaugrana va dominar el partit de principi a fi amb un bon encert des de la línia de 6,75, amb 14 triples anotats, i amb Bruno Jekabsons com a destacat amb 26 punts. Per part de L'Hospitalet, el millor jugador va ser Alfredo Palmero amb 12 punts.

En la segona semifinal, partit totalment diferent i emocionant amb victòria del Bàsquet Manresa A en imposar-se al Joventut Badalona per 63-70. Aquest igualat matx va comptar amb un total de 15 canvis de guanyador i en 14 ocasions van anar empatats. La màxima diferència va ser de 7 punts per a tots dos equips i el quart decisiu ha estat el darrer, en el que el conjunt manresà va propiciar un parcial de 17-24 que va certificar el seu bitllet per a la final. Els millors per part de l'equip del Bages han estat Lucas Sánchez i Gerard Fernández, amb 20 i 17 punts respectivament. Per part verd-i-negre, els més destacats han estat Elyjah Rebetez amb 14 punts i Pau Bermejo amb 12.

El diumenge 5 de maig, en ambdós partits, es pot comprar l’àlbum Panini dels Campionats de Catalunya Preferents, amb les fotos dels i de les participants a l’Open Day de Blanes, en un punt de venda que s’habilitarà degudament a l’entrada del pavelló. Així mateix, també es poden encarregar els cromos XL individuals.

Els tres primers classificats accedeixen al Campionat d'Espanya de clubs Cadet Masculí que enguany es disputarà del 19 al 25 de maig a la localitat andalusa de San Fernando (Cádiz).

Darrers campions C.C. Cadet Masculí Preferent:

1r Barça 
2n Bàsquet Manresa A
3r Joventut Badalona
4t Imnova CB L'Hospitalet A

Darrers campions C.C. Cadet Masculí Preferent:

2022-23 Barça
2021-22 Barça
2020-21 Club Joventut Badalona
2018-19 FC Barcelona Lassa
2017-18 Joventut Badalona
2016-17 FC Barcelona Lassa
2015-16 FC Barcelona Lassa
2014-15 FC Barcelona
2013-14 FC Barcelona
2012-13 FC Barcelona Regal
2011-12 Joventut Badalona
Veure historial temporades anteriors (clickant aquí)