Barça CBS es proclama campió del C.C. U16 Cadet Femení Preferent

El Pavelló Municipal de Palamós ha acollit, aquest 4 i 5 de maig, la Final a Quatre del Campionat de Catalunya U16 Cadet Femení Preferent.

05-05-2024 14:00

El millor Bàsquet Català Cadet del moment en categoria femenina s'ha pogut veure aquest cap de setmana del 4 i 5 de maig al Pavelló Municipal de Palamós, amb motiu de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya U16 Cadet Femení Preferent 2023-24, que ha comptat amb el Barça CBS, el Sertrans Femení Sant Adrià A, el Joventut Badalona A i el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U16 com a equips participants. Aquesta fase final està organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb la coorganització del Club Esportiu Palamós i el recolzament de l'Ajuntament de Palamós.

El Barça CBS es converteix en el nou campió de Catalunya Cadet Femení Preferent en derrotar per 59-52 el Sertrans Femení Sant Adrià A en la final. El conjunt adrianenc, amb Ona Ballesté (11 punts) com a màxima encistelladora, ha arrencat amb bon peu la final, amb 1-6 inicial, abans de la ràpida reacció d'unes santfeliuenques que han capgirat l'electrònic al final del primer acte, que ha finalitzat amb un equilibrat 11-9. En el segon període, amb la igualtat com a tònica general, ha tornat a aparèixer la millor versió de les adrianenques, més encertades des del llargament de la llarga distància, que han arribat al descans amb un favorable 22-24. A partir de la represa, i amb Maria Carrasco (16 punts) com a millor jugadora, les blaugranes han posat la directa per a revolucionar el ritme de l'encontre i remuntar el marcador (44-34). Amb avantatges propers a la desena de punts, les de Sant Feliu de Llobregat han acabat assolint la victòria i estrenant el seu palmarès en aquesta categoria.

En el matx per la 3a plaça, que donava accés a l'estatal de clubs de Santiago de Compostela, el Joventut Badalona A ha tombat el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U16 per un clar 44-77. El quadre badaloní ha sortit molt endollat a la pista i ha controlat uns primers deu minuts on les verd-i-negres, amb ràpides transicions i bona circulació de pilota, han acabat manant per 15-26. A partit del segon quart, s'ha equilibrat el matx, però amb control permanent de les visitants, que han guanyat cadascun dels quatre actes per acabar assolint un treballat passaport cap a territori gallec. Martina Gelabert, amb 16 punts, ha sobresortit a les files de Badalona mentre que Paula Acín, autora de 14 punts, ha estat la jugadora més destacada a les línies gironines.

Prèviament, el Barça CBS es va convertir en el primer finalista de la Final a Quatre en superar el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U16 per un 61-49. Les blaugranes van accedir a la final després de començar dominant el partit, arribant a marxar de fins a 17 punts al descans (39-22). Tot i això, les gironines van plantar cara i retallar distàncies fins als 3 punts en contra a principis del darrer període (46-43). Al final, victòria de les jugadores del Barça amb Kalia Kheira Sylviane com a destacada amb 15 punts, mentre que per part gironina, la màxima anotadora va ser, amb 10 punts, Paula Acín.

A l'altra semifinal, el Sertrans Femení Sant Adrià A es va imposar al Joventut Badalona A per un ajustat 46-42 en un partit del tot igualat marcat pels canvis de guanyador. Després d'uns primers minuts amb cap dominador clar (12-12 al final del primer període), les de Sant Adrià de Besòs van marxar a vestidors amb un 28-17 favorable després d'un parcial de 16-5. A la represa van ser les verd-i-negres les que es van adjudicar el quart, i van retallar distàncies (34-32) a 10 minuts pel final. En el darrer període, es va acabar imposant el Femení Sant Adrià, més encertat que les rivals des de la línia de tirs lliures, fent-se amb el segon bitllet per a la final. Sira Gaspà, del Sant Adrià, amb 10 punts, i Feriel Belloundja, de la Penya, amb 11, van ser les màximes anotadores del partit.

Durant la jornada del diumenge, en ambdós partits, es podrà comprar l’àlbum Panini dels Campionats de Catalunya Preferents, amb les fotos dels i de les participants a l’Open Day de Blanes, en un punt de venda que s’habilitarà degudament a l’entrada del pavelló. Així mateix, també es podran encarregar els cromos XL individuals.

Els tres primers classificats obtenen un bitllet per al Campionat d'Espanya de clubs Cadet Femení que aquesta temporada es disputarà del 19 al 25 de maig a la ciutat gallega de Santiago de Compostela.

Classificació final C.C. U16 Cadet Femení Preferent 2023-24:

1r Barça CBS
2n Sertrans Femení Sant Adrià A
3r Joventut Badalona A
4t Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U16

Darrers campions C.C. Cadet Femení Preferent:

2022-23 Basket Almeda
2021-22 Lima-Horta Barcelona
2020-21 Club Natació Sabadell
2018-19 Femení Maresme - Coelmin Llavaneres
2017-18 Snatt’s Femení Sant Adrià
2016-17 Snatt’s Femení Sant Adrià
2015-16 Basket Almeda
2014-15 Citylift UniGirona
2013-14 Snatt’s Femení Sant Adrià
2012-13 Femení Sant Adrià
2011-12 Femení Sant Adrià
Veure historial temporades anteriors (clickant aquí)