El liderat de la Super Copa treu fum amb el triomf del CEJ L'Hospitalet

Les hospitalenques tomben el Draft en una J24 amb Igualada, Premià i Granollers allargant ratxes, i amb Paula López, del SESE, com a MVP amb 27 de valoració.

22-04-2024 16:00

Vint-i-quatrena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el DRAFT GRAMENET aguantant el seu liderat en solitari en una J24 en què el CEJ L'HOSPITALET A ha superat les colomenques, tot remuntant també l'average particular, i ha encès una apassionant lluita per una 1a posició ben roent a manca de dues jornades. En aquest cap de setmana també ressalta l'important guany del MANRESA CBF A al Nou Congost, els triomfs de l'EVENTS - CB IGUALADA, el WECOLORS - AB PREMIÀ i el CB GRANOLLERS 1, que allarguen les seves dinàmiques positives, juntament amb una nova alegria del TGN BÀSQUET A al Sagrat Cor i del CB PRAT- MONTIBELLO al Joan Busquets.

Les hospitalenques van tombar el líder colomenc per 59-47, un electrònic que no només evita que les noies de Víctor Calzado guanyin la competició a Les Planes sinó que també capgira l'average i obre novament la lliga, a manca de dues setmanes. Les negres, que van recolzar-se en l'espectacular i completa actuació de Judith Turrión (18 punts, 11 rebots, 6 assistències, 5 recuperacions i 24 de valoració), van sentenciar el matx d'alt voltatge en una brillant segona meitat, amb un parcial acumulat de 31-17 entre tercer i quart període. A les línies visitants, Marina Laborda, autora de 20 punts, va encapçalar l'anotació de les groc-i-negres, que segueixen depenent d'elles mateixes per aconseguir el títol de la Super Copa. En aquestes dues jornades finals, les de Calzado reben el Femení Sant Adrià a la J25 i es desplacen al Bages en la J26, mentre que el bloc que entrena Miquel Molgosa viatja fins Premià de Mar en la penúltima tongada i acull la sortida del Samà Vilanova en la J26.

En un cap de setmana amb 5 victòries locals de 7 possibles, el conjunt manresà va derrotar el SESE A per 66-53 i segella matemàticament la 3a plaça de la taula amb què les de Marc Rovirosa atansaran la Fase de Classificació en format Final a Quatre. L'efectivitat en l'encert exterior (8 triples magenta per 3 blaus) va marcar la diferència en una cita que les locals van liquidar al tercer acte (17-7) amb una distribució col·lectiva en la producció ofensiva amb Queralt Ribera (17 punts), Maria Sall (19 de valoració), Júlia Soteras (12 punts i 12 de valoració), Sira Beltran (11 de valoració) i Carla Ortas (10 de valoració) com a jugadores destacades per damunt dels dobles dígits de valoració. En la rotació de les barcelonines hi va estar l'MVP de la jornada en la figura de Paula López, que va signar una etiqueta de renom amb 15 punts, 12 rebots i 27 de valoració, acompanyada de Miriam Ferreri (11 punts, 9 rebots i 14 de valoració). Per sota de les d'Enric González hi continua estant un CÀMPING BIANYA ROSER A que va caure a la capital del Vallès Oriental davant d'un CB GRANOLLERS 1 que va vèncer per 54-52 i obté el seu tercer triomf dels últims quatre xocs. Laura Marata, amb 19 punts, va esdevenir la referència d'unes granollerines amb una aportació clau de Martina Bravo (11 punts i 11 rebots) sota el cèrcol, que van controlar les virtuts d'unes roserenques que tornaran a actuar lluny de l'Estació del Nord en la propera setmana.

A un partit de les del Fort Pienc hi roman el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA, que va punxar al Tarragonès, en un final d'infart, que es van emportar les noies preparades per Israel Esteve per un ajustat 55-53. El quadre tarragoní va entrar en l'últim minut de joc amb un 47-53 desfavorable però dos triples consecutius i una cistella guanyadora de la capitana Laura Pascual, la millor jugadora local amb 16 punts, van remuntar uns embogits seixanta segons definitius. En l'elenc cerdanyolenc, Esther Murat (15 punts i 17 de valoració) va ser l'estrella de les verdes, que afronten una jornada transcendental per les aspiracions classificatòries amb la visita del Granollers al Guiera, dissabte vinent. Les quatre victòries consecutives del bloc igualadí han disparat les de Raül Caballero fins el setè lloc, igualades amb les de Cerdanyola del Vallès, amb opcions intactes per atansar la fase final. Les de l'Anoia van assaltar el Ricart, per 42-51, remuntant també un average particular amb el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ amb qui també s'equilibren a la taula. La capitana Carlota Carner (18 de valoració) i Èlia Compte (17 de valoració) van comandar l'atac d'unes groc-i-blaves que enfilen un examen d'alt nivell davant de la seva afició rebent el Manresa CBF. Per la seva banda, l'esquadra premianenca va doblegar l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF per 50-64, en un recital de la base Bruna Vila (16 punts, 6 rebots i 22 de valoració), i suma el segon triomf seguit en la cursa per la permanència. Finalment, a territori pratenc, la plantilla potablava va abatre el JOVENTUT LES CORTS per 59-45 en un duel clarament controlat per les blanc-i-blaves, des del salt inicial. Esa Kubala, amb 16 de valoració, i Gemma Sagristà, amb 15, van arrodonir una coral intervenció de les de Germán Simón per a sotmetre unes barcelonines amb Alba Estrada, artífex de 13 punts, com a màxima encistelladora.