Profitosa jornada d'intercanvi entre Presidentes de clubs catalans

28 presidentes i directives d'arreu del territori es van aplegar en una interessant trobada celebrada diumenge passat 14 d'abril.

17-04-2024 10:30

Barcelona va ser l'escenari, aquest diumenge 14 d'abril, de la segona Trobada de Presidentes de Clubs de Catalunya, agafant el relleu de Vic, Capitalitat del Bàsquet Femení 2024, que va acollir la primera el passat mes de febrer. La jornada va aplegar 28 presidentes i directives de tot Catalunya i va comptar amb la participació de la Secretària General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; del president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril; i de la directiva i Presidenta de la Comissió de Bàsquet Femení de l'FCBQ, Olga Praderas; juntament amb d'altres directives de la Federació.

En aquesta ocasió la jornada va arrencar amb l'assistència al duel català de la Lliga Femenina entre el Barça CBS i l'Spar Girona, que va tenir lloc al Palau Blaugrana i que va acabar amb el triomf de les barcelonistes per 72-70. Posteriorment, totes les presidentes i directives es van desplaçar a l'Hotel Barcelona Catalonia Plaza on va continuar la jornada amb una trobada-dinar entre totes les participants.

La trobada va servir per intercanviar punts de vista i seguir teixint complicitats entre les presidentes i directives dels clubs d'arreu del territori, alhora de visibilitzar les dones que ocupen càrrecs de responsabilitat per tal de generar referents. Les presidentes i directives, a més, també van tenir l'oportunitat de fer arribar a l'equip directiu federatiu les seves opinions i inquietuds, en un ambient distès i proper. "És un espai on escoltar-les, i rebre els inputs que ens volen plantejar, siguin crítiques, suggerències, propostes...", explicava el president de l'FCBQ, Ferran Aril.

Des del Projecte Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol, ja fa temps que s'aposta i es treballa per detectar les necessitats i definir quins són els obstacles de nenes, noies i dones en al mon del bàsquet. Aquesta jornada, és una de les actuacions dissenyades amb la finalitat de visibilitzar la figura de la dona, també en alts càrrecs i per seguir treballant per oferir oportunitats i canviar realitats.

En aquest sentit també s'ha renovat la campanya #DemanaCanvi de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) que, sota el lema "Jo també vull el canvi, sigues tu el motor del canvi", busca en aquesta ocasió interpel·lar tothom a actuar i implicar-se en el canvi.