Draft Gramenet i CEJ L'Hospitalet, ferms al capdavant de la Super Copa

El SESE recupera el 4t lloc en una J21 amb el CB Granollers retrobant-se amb la victòria, i amb Joana Navarro, del Draft, com a MVP amb 26 de valoració.

19-03-2024 13:00

Vint-i-unena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la destacada pugna capdavantera del DRAFT GRAMENET i de l'enratxat CEJ L'HOSPITALET en un cap de setmana on el SESE A ha recuperat la quarta plaça, el CB GRANOLLERS 1 s'ha retrobat amb el triomf contra el tercer classificat, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA s'apunta a la cursa per la cinquena posició, el TGN BÀSQUET A i l'EVENTS - CB IGUALADA assegurant els seus duels com a locals, i amb Joana Navarro, pivot que integra les files del líder en solitari, com a assenyalada MVP amb 11 punts, 16 rebots i 26 de valoració.

El quadre dirigit per Victor Calzado resisteix a la pressió hospitalenca amb un gran guany a l'Estació del Nord, superant el CÀMPING BIANYA ROSER A per 45-54. En un partit marcat per les defenses, l'aparició de Navarro, MVP de la jornada i immensa a la pintura groc-i-negre, va resultar providencial per a resoldre un dels desplaçaments aparentment més complicats que els mancava a les líders que, tanmateix, encara hauran de visitar el Nou Congost i Les Planes. Superiors en el rebot (34-51), i alimentant-se d'abundants segones opcions (19 ofensius), les de La Bastida s'emporten una nova alegria en un curs per emmarcar, neutralitzant les primeres espases d'unes vermell-i-negres amb Marina Portillo com a màxima anotadora amb 12 punts. Per la seva banda, el conjunt que prepara Albert Raurell tampoc va fallar i va derrotar de manera solvent el JOVENTUT LES CORTS per 43-65. Les negres, que van aconseguir l'únic triomf a domicili de la J21 juntament amb el del seu rival de Santa Coloma de Gramenet, van mostrar-se molt sòlides des del primer quart i, guanyant tots els períodes, van anar eixamplant l'avantatge en una actuació coral, amb unes distingides Ciska Kollen (18 punts, 14 rebots i 24 de valoració) i una de les parelles més en forma de la lliga, la de l'aler-pivot Judith Turrión (11 punts, 9 captures i 14 de valoració) i de l'escorta Laia Anducas (17 de valoració). El conjunt del Llobregat, a Les Corts, va sumar la 10a seguida (no perd des del 2 de desembre) i afronta l'aturada competitva amb la moral pels núvols, abans de rebre el SESE A a casa en la J22.

El planter entrenat per Enric González, que dibuixa la segona millor dinàmica actual, va tornar a vèncer davant de l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA per 61-37, tot aprofitant la derrota roserenca per apoderar-se novament del quart lloc. Gran intervenció de les blaves, que van resoldre per la via ràpida un encontre en què van tenir dos quarts realment anotadors (23 i 20 punts a l'inici de 1a i 2a meitat) i dos altres on van brillar a nivell defensiu, assecant les vilanovines i deixant-les en tan sols 5 i 9 punts (2n i 4t acte). Les barcelonines, amb fins a sis jugadores (Lidia Querol, Marta Casas, Miriam Ferreri, Duna Moreno, Inés Mus i Maria Cordón) amb dobles dígits de valoració, van realitzar una de les millors actuacions corals de la campanya contra un bloc del Garraf amb Julia Bartlett com a jugadora més endollada amb 10 punts. Les de González s'acosten al MANRESA CBF A, que ha perdut lleugerament pistonada en la zona noble, després de perdre al Vallès Oriental contra la millor versió d'un ressorgit CB GRANOLLERS 1 per 56-51. Les granollerines tallen la mala trajectòria recent que arrossegaven amb una victòria gegant que els permet escalar fins l'onzè lloc d'una apretada taula en la part mitja-baixa. Amb trenta minuts de bon joc ofensiu i d'alt nivell defensiu, les de Josep Miquel Bossacoma van tenir en Sònia Sardà (19 punts i 25 de valoració) la seva figura principal, en una exhibició de la base blanc-i-blava, acompanyada de la bona feina de Martina Muñoz (7 punts i 10 rebots) i de Laura Marata (11 punts). Clàudia Gener, autora de 19 punts, va ser la jugadora més encertada de les manresanes, que buscaran rescabalar-se al Nou Congost el pròxim 6 d'abril amb el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA com a poderós adversari.

I és que les cerdanyolenques, que encadenen tres victòries en els darrers quatre enfrontaments disputats, van tombar el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ, per 59-49, en un duel que definia el sisè esglaó competitiu. L'equip gestionat per Albert Roig va comptar amb un dels millors concursos individuals de la setmana en Mar Garcia, que va acreditar 18 punts i 25 de valoració en 23 minuts jugats i va esdevenir l'estrella d'unes verdes que van imposar-se en una cita d'oponents directes amb baixa efectivitat exterior i molta intensitat defensiva. Amb aquest resultat, les vallesanes també remunten l'average particular amb les adrianques, que havien vençut a la J8 per 56-51.

A l'Anoia, el bloc de Raül Caballero va abatre el WECOLORS - AB PREMIÀ per un ajustat 55-51 i va sumar el segon guany del curs contra les premianenques. Una altra bona posada en escena maresmenca (13-18) va desmuntar l'inici d'unes igualadines que es van anar retrobant i van propiciar un parcial que acabaria sent letal al segon període (17-7). En uns equilibrats i emocionants últims minuts (49-48 al m.39), el 6-3 final de les groc-i-blaves, que van anotar, sense errada, els sis darrers tirs lliures llançats, va dictar sentència a Les Comes, novament amb la local Carlota Carner (9 punts i 15 de valoració) com a bandera local. Així mateix, i empatat amb la formació d'Igualada, el TGN BÀSQUET A va sumar el segon triomf consecutiu davant del CB PRAT - MONTIBELLO, a qui va doblegar per 56-34. La tiradora Andrea Sisniega (17 punts), Sara Torruella (10 punts) i Alba Farell (10 punts) van liderar l'ofensiva de les d'Israel Esteve, que van liquidar el matx en l'últim quart (21-5), per enderrocar les pratenques, amb Carla Bello com a màxima encistelladora amb 8 unitats.