La campanya #DemanaCanvi, present a la Setmana de l’Esport de Vic

En el marc de Vic, Capitalitat del Bàsquet Femení 2024, la ciutat se suma a la campanya amb el vídeo Vic Activa't i l'FCBQ participa a la trobada Projectes en Xarxa.

13-03-2024 14:00

Vic #DemanaCanvi. En el marc de Vic com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2024, l'Ajuntament de la ciutat i l'esport vigatà s'han sumat a la campanya de sensibilització i conscienciació de la necessitat d'un canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular engegada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb un vídeo promocional elaborat de la mà de les entitats esportives de la ciutat.

El vídeo de Vic Activa't es va presentar coincidint amb la celebració del Dia de la Dona i amb l'inici de la Setmana de l'Esport de Vic, que fins aquest diumenge 17 de març omplirà la ciutat de tot un seguit d'activitats pensades per apropar l'esport i l'activitat física a la ciutadania. Una Setmana de l'Esport on la campanya #DemanaCanvi també ha estat present, amb la participació de la directiva de l’FCBQ Olga Praderas, presidenta de la Comissió del Bàsquet Femení, en una de les trobades del "Projectes en Xarxa", una iniciativa engegada per compartir projectes i exemples de bones pràctiques entre les entitats esportives de Vic. Praderas va compartir la trobada que va tenir lloc el passat dilluns 11 de març, on va explicar amb detall la campanya.

Creada al maig de 2021, #DemanaCanvi va néixer amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular, amb l'objectiu d'arribar als diferents agents implicats en el món del bàsquet. Després de la gran rebuda inicial, la campanya ha agafat un nou impuls aquest 2024, renovant la seva marca corporativa específica i incorporant més agents i d'arreu el territori. I alhora interpel·lant tothom a actuar i implicar-se en el canvi, sota el lema "Jo també vull el canvi, sigues tu el motor del canvi".

A més i dins dels actes de Vic, Capitalitat del Bàsquet Femení 2024, el passat 6 de març la ciutat també va rebre la visita de les "Nenes Valentes", les jugadores de l'equip de bàsquet femení format en el camp de persones refugiades de Xatila, protagonistes del llibre 'Aliades' de la periodista Txell Feixas, que han estat uns dies de visita a Catalunya. La jornada va començar amb una rebuda institucional a l'Ajuntament de Vic, on van ser acollides per la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, i la regidora de Cooperació, Elisenda Carrera, que van reconèixer la seva tasca per impulsar l’esport femení. També es va comptar amb la presència de la Presidenta del Club Bàsquet Femení Osona, Imma Magem. La visita va continuar amb una sessió d'entrenament conjunta entre les noies de l'equip de bàsquet i el Club Bàsquet Femení Osona, al pavelló municipal Castell d'en Planes, i posteriorment, es va celebrar una taula rodona al Vicjove, en la qual van participar també l’autora del llibre, Txell Feixas, i dues representants de l'equip, Noha Al Arab i Tala Chamas

L'agenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení Vic 2024 no s'atura i en les properes setmanes continuarà amb més activitats, començant pel Clínic 'Treball en formació del pas zero' que tindrà lloc el proper dimecres 20 de març al Pavelló Castell d'en Planes de Vic. Organitzat per l'Àrea de Formació del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Delegació de la Catalunya Central de l'FCBQ, el Femení Osona i el Club Bàsquet Vic, comptarà amb l'entrenadora del cadet femení del Joventut Badalona, Marta Ramirez. Al mes d'abril, es farà també una campanya de recollida de fotos de la història del bàsquet a Vic. Tot el calendari d'activitats de la Capitalitat del Bàsquet Femení Vic 2024 es va actualitzant i es pot consultar al web de l'Ajuntament de Vic.