Presentat el 4t volum del llibre 'El Bàsquet a Catalunya'

El llibre 'El Bàsquet a Catalunya. L'FCBQ: unificació i modernització (1983-2010)' de l'historiador Lluís Puyalto veu la llum.

13-03-2024 09:00

Aquest dilluns 11 de març s'ha presentat oficialment el 4t volum del llibre 'El Bàsquet a Catalunya', de l'autor Lluís Puyalto. L'acte de presentació s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i ha comptat amb un breu i distès col·loqui.

El llibre 'El Bàsquet a Catalunya' esdevé un resum de la història del Bàsquet al territori català, dividit en diverses etapes a nivell cronològic. En aquest quart volum, que s'emmarca dins el Centenari del Bàsquet Català, tracta des de la unificació fins la modernització (1983-2010), s'hi narra l'evolució del bàsquet a Catalunya, en el període comprès entre l'any 1983 i el 2010.

En l'interessant col·loqui que s'ha desenvolupat durant la presentació, Puyalto, autor del llibre, historiador de la Fundació i comissari de l'exposició itinerant del Centenari del Bàsquet Català, ha fet un breu repàs a totes les etapes que estan incloses en el quart volum d'aquest llibre, que arriba fins el curs 2010, amb un petit epíleg incorporat dels darrers tretze anys.

En aquest acte, Puyalto també ha estat condecorat amb la coneguda 'cistella de préssecs', que reprodueix la cistella en què l'inventor del bàsquet, el Dr. James Naismith, va iniciar els primers partits. Així mateix, i amb aquesta presentació, l'autor del llibre 'El Bàsquet a Catalunya' tanca un llarg cicle com a historiador de la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

A més a més, amb la presentació del llibre de Puyalto es posa el punt i final a l'any de celebració d'un intens i atractiu Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), que ha gaudit de més de 130 esdeveniments federatius, combinant activitats d'àmbit esportiu però també de caire lúdic, social, cultural i solidari, donant cobertura a tot el territori.

| Fundació | FCBQ |