Vic acull la primera Trobada de Presidentes de Clubs de Catalunya

La capital osonenca va acollir aquesta jornada en el marc dels actes de Vic com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2024.

26-02-2024 17:00

La sisena Capitalitat del Bàsquet Femení ja està en marxa a una ciutat, Vic, que ja té planificades diferents activitats esportives però també culturals, formatives i de caire popular, amb la voluntat d'arribar als màxims agents possibles. El ventall d'activitats que ofereix la capital osonenca ha estat fruit del treball de les diverses àrees i regidories del l'Ajuntament de Vic implicades i una comissió de treball formada per l'Ajuntament de Vic, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i els clubs de bàsquet vigatans: Femení Osona i CB Vic.

En aquest sentit i vinculat a la campanya #DemanaCANVI de la Federació, la campanya de sensibilització i conscienciació de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular i amb l'objectiu d'arribar als diferents agents, el passat diumenge 25 de febrer es va convocar a les presidentes dels clubs de bàsquet de tot Catalunya i a les presidentes de clubs esportius de la ciutat de Vic a una jornada de networking.

La trobada, encapçalada per la directiva de l'FCBQ i Presidenta de la Comissió de Bàsquet Femení, Olga Praderas, va comptar amb la participació de 25 presidentes i directives de tot Catalunya que van definir objectius i accions de visibilitat, referenciació, equitat i respecte en relació al paper transformador dels models i les relacions de gènere. El regidor d'Activitat Física i Esport de l'Ajuntament de Vic, Eduard Comerma, va remarcar la necessitat de "visibilitzar l'esport femení i generar referents" com a un dels reptes de la Capitalitat. Les presidentes de clubs i entitats de bàsquet catalanes que van participar en aquesta trobada van ser les següents:

Presidenta Club Ciutat
Natalia Barris Peña Sant Quirze Bàsquet Club Sant Quirze del Vallès
Montserrat Castelló Binefa S.E. Vedruna Catalunya - Vedruna Gràcia Barcelona
Lídia Estany Iborra Club Bàsquet Igualada Igualada
Eva Fàbregas Galobart Associació Sant Fruitós d'Esports Sant Fruitós de Bages
Loli García Corvi Club Bàsquet de Lliçà de Vall Lliçà de Vall
Iolanda Giménez Delgado Club Bàsquet Vilatorrada Sant Joan de Vilatorrada
Maria Josefa Gómez Baena Club Bàsquet Santpedor Santpedor
Eva López Rodríguez Club Bàsquet Campdevànol Campdevànol
Inmaculada Magem i Marsó Club Bàsquet Femení Osona Vic
Sonia Pascual Muro Club Bàsquet Femení Viladecans Sports Viladecans
Nina Pont Arnáiz Manresa Club Bàsquet Femení 2021 Manresa
Laura Rafegas Rosell Secció Esportiva de Lluïsos Gràcia Barcelona
Raquel Roma C.B. Santa Eugènia de Berga Santa Eugènia de Berga
Montse Vicent Riera CAT Barcelona
Carolina Vidal Guindos Club Natació Tàrrega Tàrrega
Gemma Vilaseca González Fundació Catalunya La Pedrera Manresa

La jornada va coincidir amb una Trobada d'Escoles de Bàsquet de la Catalunya Central en la que van participar prop de 150 nens i nenes, a qui es va regalar una samarreta de participació amb el logotip de Vic, Capitalitat del Bàsquet Femení 2024.

La Federació Catalana de Basquetbol, després d'un 2023 marcat pel Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) i per l'extens programa d'esdeveniments i actes d'àmbit esportiu però també de caire lúdic, social, cultural i solidari arreu del territori, ha reprès aquest 2024 la Capitalitat del Bàsquet Femení. Impulsada l'any 2017 amb la intenció i objectiu de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat al llarg de tot un any, la capital d'Osona agafa el relleu de Manresa, durant aquest 2024, com a sisena Capitalitat del Bàsquet Femení. Anteriorment, ho havien fet Manresa (2021-2022), Malgrat de Mar (2020-2021), Igualada (2019), Girona (2018) i Sant Feliu de Llobregat (2017).