3a victòria consecutiva d'un Samà Vilanova que trepitja l'accelerador

Draft suma el 14è triomf seguit en una J18 amb guanys cabdals de CEJ L'Hospitalet i Manresa CBF i amb Marta Casas, del SESE, com a MVP amb 24 de valoració.

26-02-2024 15:00

Divuitena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb una nova victòria de l'enratxat líder en solitari DRAFT GRAMENET, que manté l'avantatge de dos partits respecte els seus perseguidors immediats CEJ L'HOSPITALET A i MANRESA CBF A, en un cap de setmana en què ressalta el tercer guany consecutiu de l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF, que agafa aire a la zona baixa de la taula.

El quadre colomenc va derrotar amb solvència el JOVENTUT LES CORTS per 66-47 a La Bastida i encadena el catorzè triomf a la lliga, fent gala de la millor ratxa de resultats de la categoria. En aquesta ocasió, les noies entrenades per Víctor Calzado, encapçalades per la pivot Merche Carrillo (12 punts, 14 rebots i 19 de valoració) , van sortir disposades a sentenciar el xoc des del salt inicial i, impulsades per una bona posada en escena (20-9) en ambdós costats de la pista, van agafar una diferència suficient que sabrien administrar durant els següents trenta minuts. Amb el segell inequívoc de la defensa per bandera, les groc-i-negres van tornar a lluir fons d'armari i profunditat de banqueta, amb les onze jugadores que van sortir a pista anotant, com a mínim, una cistella en joc.

A Les Planes, el bloc hospitalenc va vèncer el TGN BÀSQUET A per 61-46, en un matx que se'ls va complicar a les locals, fruit d'una gran primera meitat de les tarragonines. Les negres, liderades per les exteriors Judit Ortiz (11 punts i 18 de valoració) i Laia Anducas (11 punts i 15 de valoració), van donar amb la tecla a partir de la represa, en què van començar a carburar en atac (36 punts) i van aconseguir rebaixar el dèficit rebotejador (35-44), on les liles van mostrar-se superiors en els dos primers quarts (19-26). La gran cita del cap de setmana arribava al Nou Congost, on l'elenc de Marc Rovirosa va tombar el CÀMPING BIANYA ROSER A per un ajustat 55-48, en un partit d'alçada entre el 3r i el 4t classificat. Després d'un primer acte equilibrat (7-8), les bagenques van deixar sec l'atac vermell-i-negre en un segon compàs determinant (19-4) per al desenllaç del matx. Les visitants, remant a contravent, van aconseguir reduir les distàncies i es van col·locar a 5 punts (47-42 al minut 37), però l'encert des del tir lliure i l'actuació d'una dominant Maria Sall (11 punts, 8 captures i 17 de valoració), van deixar el 15è guany de la temporada a Manresa.

L'ensopegada roserenca la va aprofitar el SESE A, per a tornar-se a situar a un encontre del seu veí ciutadà, que va remuntar en la seva sortida a l'Anoia, on va doblegar l'EVENTS - CB IGUALADA per un igualat 61-65. La presència de Marta Casas, MVP de la 17a jornada amb un total de 24 de valoració, producte d'un fantàstic doble doble amb 19 punts i 11 rebots, va il·luminar la reacció de les d'Enric González que, amb un parcial final de 9-17 en els darrers vuit minuts, van capgirar l'electrònic. Casas, juntament amb Lidia Querol (13 punts, 10 captures i 20 de valoració) i Laura Hualde (14 punts) van esperonar les blaves per a neutralitzar les línies igualadines, comandades per Carlota Carner (12 punts i 19 de valoració), i acostar-se novament al seu rival barceloní a la classificació. Instal·lades en la zona noble, les de González aguanten a dos enfrontaments del PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA, que copa el 6è lloc, en abatre el WECOLORS - AB PREMIÀ per 46-52. En un desenvolupament similar al de Les Comes, les vallesanes van remuntar el vol a les acaballes del partit, amb un parcial de 6-20 a l'últim temps, amb el lideratge de la verda Esther Murat, autora de 14 punts, 8 rebots i 19 de valoració. Les files gestionades per Albert Roig van trencar la dinàmica guanyadora de les premianenques, amb Bruna Vila com a millor jugadora amb 18 de valoració, després de sacsejar un xoc marcat pel tir exterior i les alternatives defensives.

Al Marina Besòs, el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ va exhibir-se davant del CB PRAT - MONTIBELLO per 72-45, en un partit controlat per les adrianenques de principi a fi, amb una notòria intervenció coral de les de Sergi Curto, amb fins a 11 jugadores encistellant. Finalment, al Garraf, l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF va enllaçar la tercera victòria consecutiva en imposar-se al CB GRANOLLERS 1 per 68-47. Sòlida funció de la nau d'Òscar Andreu, que va manar a cadascun dels quatre períodes, que navega entonada en el tram més decisiu del campionat. Les vilanovines trepitgen l'accelerador i ja es troben a tan sols un partit de la 9a posició i agafen embranzida per a desplaçar-se, dissabte vinent, al Guiera cerdanyolenc. Mireia Creixell (11 punts i 16 de valoració) i Laura Mateos (10 punts i 16 de valoració) van guiar les locals a fondre un combinat granollerí amb la tiradora Judith Moya com a màxima anotadora amb 14 punts i 3 triples.