Solidaritat i bàsquet en el Torneig Internacional Cadet 'Ciutat d'Esplugues'

Les seleccions femenina i masculina d'Ucraïna van ser les campiones d'un torneig que, un any més, va destacar pel bon ambient i valors de tots els equips.

02-01-2024 10:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, segueix recolzant projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. Un any més, Federació Catalana de Basquetbol ha donat el seu suport al Torneig Solidari Internacional Cadet "Ciutat d'Esplugues" en una edició celebrada del passat 27 a 29 de desembre i organitzada per Basket Esplugues i Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

Enguany, el torneig ha duplicat esforços i numero d'equips fent coincidir el torneig masculí amb el femení durant aquest 3 dies de competició. Els dos torneigs van comptar amb 16 equips cadets de rellevants clubs del Bàsquet Català i espanyol, i algun d'internacional. Com a la passada edició, aquest torneig solidari va tornar a convidar a la selecció cadet d'Ucraïna, que aquest any va participar amb dos equips (masculí i femení). Això va permetre a aquests nois i noies viure uns dies d'esbarjo i d'esport fora del seu país, greument afectat per l'actual guerra amb Rússia. El torneig s'emmarcava també dins els actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), tot afegint-se a un programa amb múltiples esdevenimens dissenyat per fer a tothom partícip d'aquesta efemèride combinant activitats d'àmbit esportiu però també de caire lúdic, social, cultural i solidari, donant cobertura a tot el territori.

Pel que fa a l'aspecte esportiu, les dues seleccions d'Ucraïna es van fer amb el títol de campiones i campions d'un torneig que també va comptar amb l'ASFE Sant Fruitós i el Baxi Manresa com a premiats, però en el seu cas amb el premi 'FairPlay' femení i masculí respectivament.

Des del programa BQ Solidari es va voler aprofitar l'ocasió per fer entrega als combinats ucraïnesos de diferents obsequis com pilotes, samarretes i material esportiu federatiu, entregats per la directiva de l'FCBQ, Eulàlia Vila, i responsable dels Programes BQ.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.