CBU Lloret i CN Sabadell consoliden posicions a la part alta de Super Copa

El JAC Sants segueix liderant la taula en una J10 amb triomfs de 7 dels 8 primers classificats i amb Arnau Sanahuja, del CN Sabadell, com a MVP amb 37 de valoració.

05-12-2023 10:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la desena jornada amb el ferm liderat del JAC SANTS BARCELONA A, que suma nou triomfs, perseguit pel TENEA - CB ESPARREGUERA i pel BÀSQUET MANRESA B, igualats amb un balanç de 8-2.

El quadre santsenc va encadenar la setena victòria consecutiva derrotant el CB RIPOLLET A per 80-66 al Centre Esportiu La Bordeta. El millor atac de la categoria va tornar a brillar, especialment en un espectacular tercer període (31-21), amb una anotació molt repartida amb quatre jugadors amb dobles dígits: Xavi Assalit (23 punts i 23 de valoració), Marc Mestres (19 punts, 12 rebots i 21 de valoració), Marc Perapoch (11 punts) i Oriol Buetas (10 punts). A les línies ripolletenques hi va sobresortir Roger Vilanova, autor de 24 punts, 6 rebots, 5 assistències i 28 de valoració.

Per la seva banda, el conjunt esparreguerí va tornar a vèncer lluny del Ramon Martí i es va desfer d'EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA per 51-64 a La Plana. Els de Norberto Guerra van trencar la gran dinàmica de resultats dels badalonins, que enllaçaven quatre guanys seguits, i van refer-se d'immediat de la derrota davant els de Jordi Garcia a la J9. La gran defensa coral dels verd-i-negres en la primera part, que es tancava amb un electrònic de 21-33, encarrilava un partit en què els de Guerra sempre van controlar el ritme de joc i van imposar la seva superioritat a la pintura per arribar a la setmana de descans com a segons de grup. Una setmana més, els del Baix Llobregat es troben igualats amb el filial manresà, que calca el full de ruta d'aquest darrer mes i mig del seu rival a la taula. Amb quatre triomfs en els darrers cinc encontres, els de Carlos Flores van tornar a vèncer davant d'EL MASNOU BASQUETBOL per 98-80, a qui van desmuntar a còpia de triples (15 convertits). Ondrej Hustak, amb 17 punts, 12 rebots i 28 de valoració, va ser el component més endollat a les files d'uns manresans que van anotar més de 20 punts per període, ajusticiant un bloc masnoví amb un destacat Marc Arnau (20 punts).

El quart esglaó de la taula l'ocupa el CBU LLORET SAMBA HOTELS de Marc Ciurana, que dona continuïtat a la seva bona dinàmica de novembre superant el BARICENTRO BARBERÀ per 71-62. Els lloretencs van emportar-se els punts en un partit molt emocionant que es va decidir en l'últim acte, on els de la Costa Brava van prémer l'accelerador i amb un parcial de 23-12 van signar la sentència del xoc. La figura dels verds va ser Kevin Gaston Jerez, artífex de 27 punts, 8 rebots, 6 assistències i 32 de valoració, ben secundat per la feina sota el cèrcol d'Eduard Garcia, amb 15 punts, 17 rebots i 26 de valoració. Per part visitant, l'escorta Damià Páez, amb 15 punts, va ser el jugador més encertat dels barberencs, que marxen en penúltim lloc, equilibrats amb el CB IPSI A i la UE SANT CUGAT NEGRE.

Tant el planter barceloní com el vallesà es van quedar amb la mel als llavis en les seves cites del cap de setmana, caient contra el NOU BÀSQUET OLESA A (66-65) i el FC MARTINENC BÀSQUET A (69-72), respectivament. Un tir lliure d'Ignasi Expósito va resultar cabdal per a la rotació d'Olesa de Montserrat, que va endur-se uns punts molt importants per a prosseguir instal·lat a la zona mitja de la classificació. Els olesans, liderats pels 15 punts amb 4 triples de Sergi Alà, repetiran a casa en la propera jornada, on miraran de posar fre a la disparada trajectòria del líder del barri de Sants. I a Sant Cugat del Vallès, els nois d'Hugo González van remuntar en els últims cinc minuts de joc, i van capgirar un marcador que dominaven els vallesans amb garanties (67-59 al minut 37. L'aparició d'un determinant Víctor Domínguez, amb dos llançaments des de la llarga distància providencials, va donar la volta a un encontre marcat per les anades i tornades constants, i amb el local Ferran López (15 punts) i el visitant Hernán Olaguibe (16 punts, 12 rebots i 26 de valoració) com a puntes de llança de santcugatencs i barcelonins.

A territori sabadellenc, el CLUB NATACIÓ SABADELL va tombar amb contundència el CB CERDANYOLA AL DIA A i va apuntar-se el duel de rivalitat del Vallès Occidental per 90-67. Els sabadellencs van comptar amb la millor versió de l'MVP setmanal Arnau Sanahuja, que va assenyalar un nou rècord de valoració global amb 27 punts, 6 rebots, 5 assistències i 37 de valoració. En un enfrontament amb manifesta superioritat blava des del salt inicial, els de Jonathan Ramírez van comandar tots els quarts del matx, foradant la defensa cerdanyolenca des d'una inspirada línia exterior, que va transformar un total de 12 triples. La gran actuació de Sanahuja va venir acompanyada de les de Jan Hagenaers (21 punts i 10 rebots) i de Nil Deix (13 punts i 10 rebots), tots ells amb més d'una vintena de valoració. Pel que fa els verds, Xavier Pagès, amb 14 punts, 11 rebots i 27 de valoració, va ser el jugador més destacat juntament amb Mateo Suárez, màxim encistellador amb 16 punts.