El JAC Sants assalta el liderat de la Super Copa Masculina a Esparreguera

El nou líder santsenc venç al Ramon Martí en una J9 on Lloret i Círcol allarguen les seves ratxes i amb Marc Mestres, del JAC Sants, com a MVP amb 36 de valoració.

28-11-2023 12:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a una novena jornada en què el JAC SANTS BARCELONA A s'ha emportat el liderat en solitari, després del seu assalt al Ramon Martí i de la derrota del BÀSQUET MANRESA B a Cerdanyola del Vallès.

El conjunt que entrena Jordi Garcia va superar el TENEA - CB ESPARREGUERA per un ajustat 78-81 en un trepidant partit que determinava el liderat provisional de la classificació. Els santsencs sumen la sisena victòria consecutiva i tallen d'arrel l'esplèndida ratxa d'uns esparreguerins que encadenaven vuit seguides i un total de dos mesos sense conèixer la derrota. Una exhibició de l'interior Marc Mestres (29 punts i 13 rebots), MVP del cap de setmana establint una nova xifra rècord de 36 de valoració, va encapçalar les files d'uns barcelonins que van sentenciar el xoc a l'últim quart, on el base Xavi Assalit (12 punts, 6 rebots, 4 assistències i 14 de valoració) va assumir la responsabilitat en les possessions calentes. A les línies de Norberto Guerra, que encaixen la primera ensopegada davant de la seva afició, Albert Barquets, autor de 23 punts, va sobresortir com a màxim encistellador.

Al Guiera, el CB CERDANYOLA AL DIA A va tornar al camí del triomf en ajusticiar el filial manresà per 99-85 en una espectacular funció del capità i director de joc verd Genís Tena, artífex de 23 punts, 8 captures i 33 de valoració. Els vallesans van entrar en combustió a partir del descans i van capgirar l'encontre, fins llavors controlat pels manresans (37-43 al final del segon quart), amb un parcial de 62-42, marcat per l'encert cerdanyolenc des de la llarga distància (13 triples convertits) i pel seu domini a la pintura (49-38 en el rebot). Els bagencs, que també van mostrar-se ben efectius des de la línia exterior, amb 15 triples transformats i amb un brillant Bruno Alocén (29 punts), van notar les absències de Max Gaspà i Ladji Coulibaly, dues de les referències majúscules vermelles durant el primer terç competitiu.

Per la seva banda, EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A dona continuïtat a la seva esplendorosa dinàmica i enllaça la quarta setmana seguida victoriosa, tot abatent el FC MARTINENC BÀSQUET A per 56-67. Els badalonins van tornar a portar el ritme i orientar el tempteig de partit a les xifres en què es troben més còmodes, fent imperar la defensa col·lectiva, i van neutralitzar els punts forts a nivell ofensiu dels del Guinardó, que van començar manant en els primers vint minuts (34-31). A la segona meitat, els nois de Pere Lluís Corominas van aplicar-se en defensa per acabar remuntant en l'últim acte (6-17) un difícil desplaçament que allarga la bona dinàmica que travessen des que van tombar el BARICENTRO BARBERÀ a inicis de novembre. El quadre barberenc va caure contra el CLUB NATACIÓ SABADELL A per 48-67 al Poliesportiu Can Serra en una tarda de dissabte en què els de Jonathan Ramírez van oferir una gran versió coral per a imposar-se des del salt inicial. Arnau Sanahuja, amb 17 punts, 6 rebots, 5 assistències i 21 de valoració, va fer un estrip als blancs per ajudar els nedadors a guanyar el derbi del Vallès Occidental de la J9.

A Barcelona, el CBU LLORET SAMBA HOTELS va tombar el CB IPSI A per 41-49, un electrònic final que serveix als de Marc Ciurana per empatar amb el combinat d'Hugo González en 4a posició de la taula. L'engranatge defensiu més ben greixat de la competició va congelar els recursos ofensius dels blaus per a sumar la quarta victòria en els últims cinc partits disputats. Així doncs, els lloretencs, abanderats per la producció en atac d'Eduard Garcia (13 punts, 12 rebots i 23 de valoració), escalen places en un competit grup on els d'Elio Martínez, amb Miquel de Jover com a jugador més destacat amb 9 de valoració, marxen en dotzè lloc. Per sota dels de la Costa Brava hi apareix un CB RIPOLLET A que agafa embranzida amb una nova alegria al Joan Creus, desfent-se d'un combatiu NOU BÀSQUET OLESA A per un igualat 76-70. Antonio Quirós (18 punts, 15 rebots i 25 de valoració) i Roger Vilanova (14 punts i 19 de valoració), una de les millors parelles de ball de la categoria en l'últim lustre, va guiar una vegada més els ripolletencs en una equilibrada cursa de fons que va tenir el seu emocionant desenllaç amb un parcial final de 9-2.

En una cita transcendental en la zona baixa, EL MASNOU BASQUETBOL va vèncer la UE SANT CUGAT NEGRE per 81-75 al Maresme i assoleix uns punts d'or per a sobrepassar els vallesans, el Barberà i l'Ipsi en la classificació. Una pletòrica remuntada en l'últim període (27-14) va donar ales als de Pol Serra, desenfrenats en uns últims deu minuts que van agitar el control del ritme de joc que assenyalaven els visitants. Amb cinc jugadors per sobre dels dobles dígits valoratius, i amb Carlos Lorente (16 punts) com a pedra angular, els locals van acabar signant un brillant triomf davant d'uns vallesans que van tenir en Adrià Amabilino, amb 20 punts, 9 rebots i 22 de valoració, la seva estrella a territori maresmenc. Els de Serra visitaran el Nou Congost en la propera tongada mentre que els de Gabriel Payet rebran el Martinenc a Sant Cugat del Vallès.