Draft Gramenet i Manresa CBF aguanten el pols capdavanter a la Super Copa

Colomenques i manresanes sumen el 9è triomf en una J10 en què SESE i Roser segueixen guanyant i amb Esther Murat com a MVP amb 34 de valoració.

29-11-2023 12:30

Desena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el liderat compartit del DRAFT GRAMENET i del MANRESA CBF A, les dues millors defenses de la competició, que presenten un balanç global de 9-1.

El quadre colomenc tomba l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF per 50-69 al Garraf i es manté invicte a domicili. Les noies entrenades per Victor Calzado van resoldre amb comoditat el seu desplaçament al CEM Isaac Gálvez, amb una brillant primera meitat que van tancar amb un marcador favorable de 23-40, deixant el partit gairebé sentenciat. Julia Bartlett, amb 16 punts, va ser la millor del planter d'Òscar Andreu, mentre que Anna Gamarra (16 punts) i Merche Carrillo (15 punts i 10 captures) van esdevenir les referències d'unes colomenques que van dominar sota el cèrcol.

Al Nou Congost, on el combinat manresà continua imbatut, les de Marc Rovirosa van sumar la tercera victòria seguida en superar el JOVENTUT LES CORTS per un clar 60-39. Les bagenques van mostrar-se superiors des del salt inicial i van imposar-se a tots els períodes, immobilitzant l'atac d'unes barcelonines amb Marina Garcia com a jugadora més destacada, amb 9 punts i 6 rebots. Pel que fa el CEJ L'HOSPITALET A, el proper rival del Draft a La Bastida en un partit fonamental per a definir posicions provisionals en el podi de la taula, les hospitalenques van derrotar l'EVENTS - CB IGUALADA per 83-62 a Les Planes. El conjunt igualadí, amb Naia Puente com a màxima encistelladora amb 18 punts, va pagar els plats trencats de l'última derrota de les d'Albert Raurell a Virrei Amat, i no va poder aturar l'escorta Laia Anducas (10 punts, 8 rebots, 7 assistències i 22 de valoració) i la pivot Paula Barghout (16 punts).

L'actuació individual més brillant de la setmana ha estat de l'MVP Esther Murat, figura indiscutible d'un PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA que va assaltar el CEM Estruch - Pavelló Joan Busquets i va abatre el CB PRAT - MONTIBELLO per 45-63. La líder de les verdes va signar la millor estadística de la temporada, acreditant 17 punts, 11 rebots, 5 assistències, 9 recuperacions i 6 faltes sofertes per a completar un total de 34 de valoració, ben propera a un triple doble. Sense concessions des de l'inici del matx, les vallesanes van posar la directa i amb un parcial de 6-16 van sortir a per totes a territori d'unes potablaves que van arribar a situar-se a 6 punts (33-39 al minut 27), però que no van poder acabar de posar la por al cos a les cerdanyolenques en el darrer acte. Aquest electrònic iguala les d'Albert Roig amb el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ A, que va cedir davant la bona forma del SESE A al Marina Besòs, per 45-66. La rotació que dirigeix Enric González va encadenar el seu quart triomf consecutiu per a consolidar una plaça en la zona noble del grup al feu adrianenc, tot i la baixa de la seva màxima anotadora Miriam Ferreri. En absència de l'aler-pivot blava, l'interior Inés Mus, amb 15 punts, 9 rebots i 24 de valoració, va encapçalar les de la Ciutat Comtal, que van desdibuixar les liles a partir del segon quart. En la pròxima tongada competitiva, les de González rebran a casa les files de Manresa en un encontre que pot condensar o descomprimir la situació a la part alta.

Al Maresme, el CÀMPING BIANYA ROSER va vèncer el WECOLORS - AB PREMIÀ per 44-63 en un partit marcat per la bona defensa roserenca. Les d'Ivan Faure assoleixen el seu quart guany en cinc enfrontaments i donen continuïtat a la seva bona ratxa de resultats, abans d'acollir la visita del CB GRANOLLERS 1 a l'Estació del Nord. Les granollerines, que es troben en el desè lloc de la taula, van punxar al Sagrat Cor, on van patir la millor versió del TGN BÀSQUET per 70-55. Sara Torruella (15 punts, 5 rebots i 21 de valoració), Ariadna Domínguez (10 punts, 6 rebots i 14 de valoració) i Andrea Sisniega (12 punts) van erigir-se com el motor ofensiu d'unes tarragonines que van assecar la producció en atac de les blanc-i-blaves, amb la directora de joc Sònia Sardà com a puntal amb 15 punts. Amb aquest electrònic, les d'Israel Esteve escalen fins la setena posició i viatjaran fins al Guiera en la J11 per a desfer l'empat classificatori amb l'elenc de Cerdanyola del Vallès, amb qui marxen equilibrats amb 5-5.