Interessant 3r Fòrum Mentoria d'Entrenadores a Olesa de Montserrat

La tercera edició d'aquesta jornada formativa va reunir una cinquantena d'entrenadores mentoritzades.

20-11-2023 13:00

Diumenge passat 19 de novembre, el Pavelló Municipal d'Olesa de Montserrat va ser l'escenari del 3r Fòrum Mentoria d'Entrenadores. Un any més, la jornada va ser tot un èxit de participació reunint una cinquantena d'entrenadores en una edició que en aquesta ocasió va comptar amb el suport i la col·laboració del Nou Bàsquet Olesa i de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

Aquesta interessant 3a jornada formativa s'emmarcava dins les activitats del Programa Mentoria d'Entrenadores, una iniciativa desenvolupada pel 'Projecte Bàsquet Femení' impulsada des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení. Aquesta vol seguir donant referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català d'arreu del territori, tant les que s'inicien com les que ja porten molts anys.

A diferència de les darreres edicions, aquest 3r Fòrum va comptar amb molt més protagonisme de les mentores integrants del Programa. Van ser elles les encarregades de liderar gairebé totes les formacions, xerrades i tallers que s'hi van impartir. La mentora de Girona, Montse Gallegos, va inaugurar la jornada amb una dinàmica de grup i, posteriorment, va oferir una ponència pràctica sobre activació en entrenaments. Tanmateix, la jornada va comptar amb un clínic a càrrec de l'entrenadora del Joventut Badalona, Marta Ramírez, sobre el pas zero. Seguidament, les mentores de la Catalunya Central i Lleida, Anna Farrés i Paula Pla respectivament, van dinamitzar conjuntament una sessió sobre tècnica individual a través dels jocs. Totes aquestes formacions pràctiques van comptar amb la col·laboració de jugadores cadets i júniors del Nou Bàsquet Olesa.

La jornada de tarda va arrencar amb diferents tallers formatius pràctics. Dividides en dos grans grups, les entrenadores participants van poder gaudir d'un taller sobre tècniques de defensa anomenat 'Construcció de la defensa Individual', a càrrec de les mentores de Tarragona i Barcelona, Anna Busquet i Eli Novell. D'altra banda, les mentores Olga VàzquezMarta Mira de Barcelona i Tarragona, van impartir un altre taller però en aquest cas centrat en tècniques d'atac anomenat 'Presa de decisions de la jugadora amb pilota'.

El Fòrum va cloure amb la participació de l'Alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent Beltran; i del President del Nou Bàsquet Olesa, Javier José Aliaga Diaz; que van poder dirigir unes paraules d'agraïment a les participants del Fòrum així com a les mentores presents. Des de l'FCBQ aprofitem també per agrair la seva col·laboració i suport que van fer possible la celebració d'aquest nou Fòrum Mentoria d'Entrenadores a Olesa.

El 3r Fòrum Mentoria d'Entrenadores ha estat un acte més d'un Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) organitzat durant tot aquest any per la Federació Catalana de Basquetbol amb el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, amb CaixaBank i Spalding com a Premium Partners, i el patrocini oficial de Loteries de Catalunya i TGO DX.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari