El Comitè i l'Escola d'Àrbitres de l'FCBQ impulsa una nova iniciativa formativa!

Aclarir i difondre el criteri arbitral i millorar el coneixement de les Regles de Joc que s'apliquen a les competicions del Bàsquet Català són els objectius d'aquesta renovada activitat setmanal.

18-10-2023 17:30

El Comitè i l'Escola d'Àrbitres de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) engega una nova activitat de formació continuada, que ja es va estrenar amb diferent format la temporada anterior, dirigida a tots els agents del Bàsquet Català (jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, membres del col·lectiu arbitral i aficionats i aficionades, entre d'altres), amb l'objectiu de fer més comprensible el criteri arbitral i millorar el coneixement de les diferents Regles de Joc que s'apliquen a les competicions organitzades per l'FCBQ.

Aquesta iniciativa formativa constarà d'una publicació setmanal a l'Instagram i al compte de Twitter del Comitè i l'Escola d'Àrbitres de l'FCBQ, acompanyat d'un enllaç amb un test o vídeo-test, configurat per 5 preguntes específiques, adreçades a un col·lectiu determinat (àrbitres CABQ, àrbitres EABQ o auxiliars de taula). No obstant, tot el públic del Bàsquet Català rebrà aquest variat qüestionari, que ajudarà a refrescar les normatives existents i l'aplicació de les noves regles, i hi podrà participar.

Tothom que hagi contestat les preguntes proposades rebrà un correu automàtic, en el moment en què s'hagi tancat l'activitat setmanal, amb les respostes correctes i les seves corresponents justificacions. En acabar aquest termini, l'enllaç continuarà vigent i seguirà funcionant amb una versió autocorregible.

D'altra banda, el Comitè i l'Escola d'Àrbitres de l'FCBQ vol agrair la càlida acollida del programa durant la temporada passada, amb una participació mitjana de més de 425 persones per activitat, i encoratja a gaudir i aprendre amb la renovada iniciativa presentada per aquest curs.

Des de la Federació Catalana de Basquetbol s'anima a tothom a participar en aquesta activitat impulsada pel Comitè i l'Escola d'Àrbitres, i pensada per fer més comprensible el criteri arbitral i conèixer millor el bàsquet i les seves regles.

| Àrbitres | FCBQ |