Noves regles de joc 'Bàsquet Base'

La temporada 2023-24 comptarà amb l'aplicació de les regles de joc Bàsquet Base, en substitució de les antigues regles de minibàsquet i passarel·la.

21-09-2023 11:30

Per a la nova temporada 2023-24, i tal com es va aprovar en la passada Assemblea General Ordinària 2023 de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), s'aplicaran unes noves regles de joc per a les categories de promoció, que inclouen Pre-Mini (U10), Mini (U12), Pre-Infantil (U13) i Infantil (U14), que adopten la denominació de 'Bàsquet Base'.

Aquestes renovades regles de joc són fruit d'un treball conjunt entre els departaments del Comitè Tècnic, Comitè d'Àrbitres i de Promoció de la Federació Catalana de Basquetbol. No obstant, les categories d'Infantil Preferent, Infantil 1r any i Infantil Interterritorial continuaran jugant amb les regles de joc FIBA.

L'arribada de les noves regles de joc Bàsquet Base suposarà una definitiva unificació i substitució de les antigues regles de joc de minibàsquet i passarel·la. Així doncs, per a la temporada 2023-24, passarem a tenir dues úniques regles de joc: FIBA i Bàsquet Base.

Podeu trobar el document oficial d'aquestes noves regles de joc en el següent enllaç:

- REGLES DE JOC BÀSQUET BASE

- PRESENTACIÓ REGLES DE JOC BÀSQUET BASE


En relació a la correcta aplicació de les noves regles de joc Bàsquet Base, el Comitè d'Àrbitres de l'FCBQ està duent a terme, arreu del territori català i durant el mes de setembre, una formació específica d'aquestes regles a tot el col·lectiu arbitral i d'auxiliars de taula. A més a més, el passat dimecres 20 de setembre, també es va realitzar una formació dirigida a tots els clubs del Bàsquet Català, que es pot recuperar clicant aquí.