En marxa la Super Copa Femenina

La nova categoria del Bàsquet Català arrenca amb unes primeres victòries majoritàriament locals.

18-09-2023 12:00

Ja està en marxa la Super Copa, la competició de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), i amb el seu inici els primers triomfs i primers líders després d'una jornada 1 marcada per 6 victòries locals (CB GRANOLLERS 1PROMOVIATGES CBF CERDANYOLADRAFT GRAMENETSERTRANS FEMENÍ SANT ADRIÀ, MANRESA CBF ATGN BÀSQUET A) per només una visitant (CEJ L'HOSPITALET A).

El partit destacat d'aquesta jornada inaugural tenia el Nou Congost de Manresa com a escenari i a les jugadores del MANRESA CBF A i del WECOLORS - AB PREMIÀ com a protagonistes. Tots dos equips, semifinalistes de la darrera Final a Quatre de la Copa Catalunya, es tornaven a trobar 4 mesos més tard en el mateix pavelló i, de nou, el conjunt manresà s'emportava la victòria, en aquesta ocasió per un 50-42. Dirigides des de la banqueta per Marc Rovirosa, les manresanes van arrencar força bé el campionat aconseguint marxar de 15 punts a finals del primer període (20-5) gràcies a un bon encert exterior (3 triples en aquest període). Les del Maresme van reaccionar poc a poc i a un minut pel descans van retallar distàncies fins als quatre punts de diferència (24-20) tancant-se el període amb un 28-24 en el marcador. A la represa, les jugadores del Premià entrenades per Alejandro Álvarez, van seguir amb aquesta dinàmica positiva tot capgirant el partit en els primers minuts (32-33) però en un quart marcat pel poc encert per part de tots dos equips. En el darrer període, les locals van tornar a imposar el seu joc per acabar d'emportar-se la primera victòria de la temporada amb una Carla Ortas com a jugadora més valorada amb 12 punts i 5 rebots, seguida de les seves companyes d'equip Claudia Gener (13 punts i 4 rebots) i Iona Garcia (13 punts i 9 rebots). Per part del Premià, les més destacades van ser Alba Vera (12 punts i 5 rebots) i Bruna Vila (9 punts i 7 rebots).

Qui també va aconseguir la victòria com a local en aquesta primera jornada de lliga va ser el CB GRANOLLERS 1 que va obrir la 1a jornada de lliga superant al SESE A per un ajustat 55-51. D'altra banda, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA va guanyar al JOVENTUT LES CORTS per 58-49; el SERTRANS FEMENÍ SANT ADRIÀ a l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF (51-41) i el TGN BÀSQUET A per la mínima al CB IGUALADA SFA (62-61). DRAFT GRAMENET també va guanyar com a local i se situa com a primer líder en fer-se amb la victòria més abultada després de superar al CB PRAT - MONTIBELLO per un 69-39.

La única victòria a domicili la van protagonitzar les jugadores del CEJ L'HOSPITALET A en la seva visita a la pista del CÀMPING BIANYA ROSER A a qui van derrotar per un 54-58 i amb Judith Turrión com jugadora de la jornada amb un 27 de valoració gràcies als seus 16 punts i 12 rebots.