Tot a punt per a l'inici de la Super Copa, la nova categoria del Bàsquet Català

La nova categoria sènior de la Federació Catalana de Basquetbol s'ha presentat oficialment aquest dijous 14 de setembre a l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza.

14-09-2023 20:00

La Super Copa, la competició de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) després de les Lligues Nacionals Catalanes, s'ha presentat aquest dijous 14 de setembre a la tarda a l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza amb la presència del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, i el president del Comitè d'Activitats, Xavi Font; acompanyats del representant territorial de l'Esport i l'Activitat Física a Barcelona, Josep March. L'estrena de la nova lliga federativa comptarà amb un total de 28 equips (14 femenins i 14 masculins).

Totes dues categories comptaran amb un únic grup de 14 equips i la competició seguirà el sistema de lliga a doble volta de tots contra tots. L'equip campió femení i masculí d'aquesta fase regular es classificarà per a la fase d'ascens a LF2 i EBA respectivament, mentre que els equips classificats en 2a, 3a, 4a i 5a posició disputaran una Final a Quatre per optar a la segona plaça d'aquesta fase d'ascens. D'altra banda, el cap de setmana del 10 i 11 de febrer de 2023 tindrà lloc l'ALLSTAR masculí i femení amb la participació d'una selecció de jugadores, jugadors i cos tècnic de tots els equips participants. A banda d'aquestes novetats, tots els partits de la Super Copa es podran veure en streaming des del web de l'FCBQ i comptaran amb estadístiques completes de joc.

En categoria femenina trobem clubs històrics com el CB PratCB IgualadaSESECB Granollers i AB Premià; però també entitats més recents com el Manresa CBFCE Joventut L'Hospitalet o TGN Bàsquet; i també d'altres equips que retornen a les competicions catalanes com el CBF Cerdanyola o el Femení Sant AdriàClub Joventut Les Corts, CB Roser, Bàsquet Draft Gramenet i CB Samà Vilanova i la Geltrú acaben de conformar una competició que s'iniciarà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. En aquest sentit, el partit destacat d'aquesta jornada inaugural el protagonitzaran, diumenge 17 de setembre a les 13h al Nou Congost de Manresa, el MANRESA CBF A i el WECOLORS - AB PREMIÀ, semifinalistes de la darrera Final a Quatre de la Copa Catalunya. Tots dos equips es van acabar enfrontant, aquell 14 de maig de 2023, en el partit pel 3r i 4t lloc amb victòria final del conjunt manresà.

D'històrics com el CB RipolletCírcol Cotonifici BadalonaCN Sabadell o JAC Sants els trobarem a la competició masculina, juntament amb els nouvinguts CB Esparreguera i FC Martinenc des de la lliga EBA; o clubs amb una forta trajectòria com El Masnou BasquetbolUE BarberàCB Cerdanyola o CB IPSI. Completen la lliga, que a diferència de la femenina s'iniciarà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, el Nou Bàsquet Olesa 2013, CB Manresa 2015, CB Unificat Lloret i Unió Esportiva Sant Cugat.

Els equips directius dels diferents clubs de la competició, acompanyats del seu cos tècnic i jugadors i jugadores, han estat presents en aquest acte que també ha comptat amb la presència i representació del col·lectiu arbitral. La Federació Catalana de Basquetbol, amb el seu president Ferran Aril al capdavant, desitja a tots els equips un bon campionat, que assoleixin els seus objectius i esperances i, sobretot, que puguin oferir a les seves aficions i seguidors del Bàsquet Català, un gran nivell esportiu.