Espectacular 3x3 a l'Abadia de Montserrat en el marc del Centenari

L'FCBQ ha organitzat, dins els actes del Centenari del Bàsquet Català, un torneig de 3x3 de categoria infantil en un escenari únic: l'Abadia de Montserrat.

09-09-2023 13:30

L'Abadia de Montserrat ha estat l'espectacular seu, aquest dissabte 9 de setembre, d'un nou torneig de 3x3 organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). La jornada s'emmarcava dins els actes d'un Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) que compta amb el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb CaixaBank i Spalding com a Premium Partners, i el patrocini oficial de Loteries de Catalunya i TGO DX.

El torneig s'ha celebrat durant tot el matí d'aquest dissabte 9 de setembre amb la participació de jugadores i jugadors de categoria infantil d'un total de 20 equips femenins i masculins. La competició s'ha disputat a les dues pistes habilitades a l'Abadia de Montserrat i només s'ha aturart per l'acte institucional que a mig matí ha comptat amb la presència del Pare Bernat Juliol, Prior i Director de la Fundació de l'Abadia de Montserrat, i del President de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril.

En aquest sentit, Ferran Aril ha explicat que "en el marc del Centenari del Bàsquet Català, a Montserrat també volíem portar una activitat com aquesta" i ha reconegut que "ha estat un repte difícil, un acte que mai s'havia fet, però que la imatge que s'ha donat a tot el país és impressionant d'un lloc històric i autèntic, complint un dels objectius d'aquest Centenari, que el bàsquet arribi a tot el territori".

Per la seva banda, el Pare Bernat Juliol, ha volgut felicitar a l'FCBQ "per aquests 100 anys d'esport, d'educació als joves, però a la vegada també de valors; valors com el companyerisme, l'amistat, el compartir tot amb els altres, el treballar en equip,...".