La mostra itinerant del Centenari arriba a Lleida

L'exposició commemora els 100 anys de la Federació Catalana de Basquetbol i ja es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de Lleida.

06-09-2023 16:00

La Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Lleida acull la mostra itinerant '1923-2023 Cent anys de la Federació Catalana de Basquetbol' que amb més de 500 fotografies commemora aquesta gran efemèride del Bàsquet Català. L'exposició, que es pot visitar a diferents localitats catalanes durant tot aquest 2023, es podrà veure del 5 de setembre a l'1 d'octubre a Lleida.

La inauguració, celebrada aquest dimarts 5 de setembre a la tarda, ha comptat amb la presència de Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida; Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ); José Crespín, subdelegat del Govern de l'Estat; Montse Vergés, delegada del Govern de la Generalitat; Òscar Martínez, diputat de salut a Lleida; Javier Calles, President de l'RT de Lleida de l'FCBQ; i Lluís Puyalto, comissari de l'exposició.

La mostra produïda per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Fundació del Bàsquet Català (FBC), compta amb l'historiador i director del Centre d'Estudis de la Fundació, Lluís Puyalto, com a comissari. Puyalto ha explicat que aquesta exposició tan visual pretén "ser un tastet de la història del nostre esport, a casa nostra, plantejada des de la recerca més científica però amb l'empenta del cor i l'emoció".

Dividia en 10 períodes, les 530 fotografies i els diferents textos i recursos gràfics de la mostra donen a conèixer una desena de fets rellevants d'aquests períodes a través dels seus protagonistes, dels clubs, de les instal·lacions o d'esdeveniments històrics. A més a més, l'exposició compta amb un codi QR on trobar més informació en tres idiomes, poder aprofundir encara més sobre aquests fets i períodes, i l'índex fotogràfic de totes les imatges.

'1923-2023 Cent anys de la Federació Catalana de Basquetbol' és d'accés lliure i gratuït i estarà oberta al públic fins l'1 d'octubre a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Lleida (Av. de Blondel, 40 - Lleida / edifici Casino Principal) en el següent horari: de dimarts a divendres de 17h a 20h; dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h; i diumenges d'11h a 14h.

La Federació Catalana de Basquetbol convida a tota persona relacionada amb el bàsquet d'una manera o altra i de totes les generacions, així com al públic en general, a fer un recorregut per aquests 100 anys gràcies a una gran selecció d'imatges i material gràfic procedent del fons de la Fundació del Bàsquet Català i de múltiples donacions privades, així com de diferents arxius. Després de Lleida, la mostra s'exposarà a Manresa (octubre) i Tarragona (novembre-desembre).

L'acte ha finalitzat amb un homenatge als membres que han format part de la Junta Directiva de l'RT de Lleida i a qui Aril ha dedicat unes paraules; així com també a les autoritats presents. Totes elles han rebut un obsequi en record d'aquest Centenari, rèplica exclusiva i d'edició limitada.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari