L'FCBQ s'apunta a la intel·ligència artificial amb AIBASKET

Un sistema per la integració de dades i imatge al basquetbol.

28-07-2023 12:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) porta 10 anys invertint en desenvolupament tecnològic i sent punta de llança de la innovació tecnològica. Vàrem desenvolupar la primera llicència digital emesa mitjançant una aplicació mòbil, la implementació de la signatura digital en el procés d'elaboració de llicències i tenim una acta digital que ens permet oferir les dades capturades a tots els nostres federats i federades de manera gratuïta.

L'FCBQ però, no es podia quedar al marge de la nova revolució tecnològica que suposa la Intel·ligència Artificial aplicada a la retransmissió de les imatges al bàsquet. En aquest sentit, la Federació col·laborarà amb Automàtic TV, l'eina desenvolupada per MEDIAPRO i Optimal Way en el projecte que estan desenvolupant conegut com AIBASKET, aportant les seves dades i el seu coneixement per crear un nou producte que posa la màxima qualitat de producció audiovisual a l'abast dels clubs catalans.

L'objectiu del projecte a curt termini és:

- Enriquir la retransmissió d'imatges en directe a partir de les dades de acta digital oferint estadístiques en directe.
- Sincronització automàtica de les anotacions de l'acta digital d'un partit (faltes, punts,...) amb un moment del vídeo determinat de manera que puguis tenir accés directe a cadascun dels vídeos de les accions.
- Creació de clips personalitzats que cada jugadora i jugador rebrà a l'app de la Federació a la finalització del partit amb les seves jugades més destacades.

A mig termini seguirem avançant en la comprensió del joc per oferir estadístiques capturades automàticament a partir de les càmeres d’Automàtic TV que permetran als nostres federats i federades un perfeccionament tàctic i tecnic.

| FCBQ |