El Curs d'Entrenador Superior 2023 de Barcelona es tanca amb èxit

La fase presencial de la formació reuneix un total de 213 alumnes a La Salle Bonanova.

16-07-2023 20:00

Barcelona va acollir durant deu dies, del 7 al 16 de juliol, la fase presencial del Curs d'Entrenador Superior del 2023, un esdeveniment inclòs en el marc del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023). La formació va reunir a les instal·lacions de La Salle Bonanova 213 entrenadors i entrenadores, 79 dels quals són catalans.

Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), valora molt positivament la celebració de la formació. "Després de molts anys sense que el curs se celebrés a Catalunya, estem molt contents que s'hagi pogut organitzar a casa nostra. Els entrenadors i les entrenadores que durant aquests dies han realitzat el curs han demostrat una gran voluntat per continuar aprenent i aquesta és una actitud que ens agrada molt", diu.

"El CES és el punt de reunió anual d'entrenadors i poder fer-ho en una ciutat històrica de bàsquet com Barcelona ho ha fet encara més especial. Volem donar les gràcies a la Federació Catalana i als seus treballadors per la predisposició que ha tingut per solucionar qualsevol cosa que els hem demanat", assegura Manuel Laborda, director del CES.

Mireia Capdevila, responsable de Seleccions de l'FCBQ, va ser una de les tutores d'un curs que va comptar amb professors del nivell de Pedro MartínezCarles DuranJaume PonsarnauJoan PlazaÀlex Mumbrú, Dani MiretJosep Maria Izquierdo, Mario Fernández o Jordi Martí.

"Aquest curs demostra que el col·lectiu d'entrenadors i d'entrenadores creix i té ganes d'ampliar la seva formació. Des de l'ACEB seguirem proposant activitats formatives i d'assessorament per completar aquestes exitoses iniciatives federatives", opina Ferran Peña. El president de l'Associació d'Entrenadors i Entrenadores de Catalunya va assistir a diverses de les classes. 

L'Àrea de Formació de l'FCBQ fa anys que aposta per una formació de qualitat i en els darrers temps ha intensificat els formats de les seves activitats dirigides als entrenadors i entrenadores. Tot i que cada any un volum important dels entrenadors que assisteixen al curs procedeix de l'FCBQ, el CES no se celebrava a Catalunya des del 1995. La xifra d'entrenadors/es que es formen a Catalunya no deixa de créixer.