Èxit del 1r Congrés d'analítica aplicada al bàsquet

Aquesta nova activitat de formació va superar els 120 assistents el 30 de juny i 1 de juliol a Manresa.

02-07-2023 13:54

Manresa va acollir el 30 de juny i l’1 de juliol el I Congrés d'analítica aplicada al bàsquet. Aquest esdeveniment, que s'inclou dins el programa d'actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), va reunir més de 120 persones interessades en la temàtica.

Les ponències van ser impartides per professionals del prestigi de Sergi Oliva, Pedro Martínez, Salva Maldonado, Fran Camba, Pau del Tio, Raquel Romo, Adrià Arbués, David Molins, Víctor Solanes, Albert Ponsa, David Navarro o Lluís Riera, que va ser el responsable de l'organització. El congrés va estar organitzat conjuntament per l'Àrea de Formació del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB). A més, va comptar amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages i del SINEB.

Ferran Aril, president de l'FCBQ, va ser l'encarregat d'inaugurar el congrés. “La valoració que fem és molt positiva, ja que es van superar els 120 assistents. A més, el nivell de les ponències va ser molt alt. L’èxit d’aquesta primera edició ens anima a pensar en el fet que el congrés pugui tenir continuïtat en el futur”, explica Xavi Rodríguez, director tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

"Aquest congrés és un bon exemple de la importància de sumar sinèrgies entre la Federació Catalana i l'ACEB. La resposta de la gent ha sigut molt positiva i hem aconseguit arribar a un públic jove", assegura Ferran Peña, president de l'ACEB.

Entre els assistents hi havia gent del prestigi de Joan Plaza, Joan Peñarroya, Agustí Julbe, Jesús Ramírez, Jorge Serna, Pere Romero, David Garcia o Oscar Orellana.