Ascens a Lliga Femenina 2 del CEEB Tordera UniGirona

Màlaga i Granada han acollit, del 25 al 28 de maig, la fase d'ascens a LF2 amb la presència catalana del CEEB Tordera UniGirona i del Càmping Bianya Roser.

28-05-2023 15:00

Les ciutats de Màlaga i Granada han estat l'escenari de la fase d'ascens a la Lliga Femenina 2 celebrada del 25 al 28 de maig de 2023. El CEEB Tordera UniGirona, campió de la Copa Catalunya Femenina 2022-23, i el Càmping Bianya Roser A, sots-campió de la competició, han estat els representants del Bàsquet Català en aquesta fase d'ascens per a competir a LF2 en el curs 2023-24.

Un total de 16 clubs, dividits en quatre subgrups -van jugar per sistema de lliga tots contra tots a una volta entre el 25 i 27 de maig- es van donar cita a les localitats d'Andalusia aspirant a segellar les 6 places en joc per ascendir de categoria.

FASE D'ASCENS LF2

Subgrup 2 / CEEB Tordera UniGirona, Universidad Deusto Loiola Indautxu (País Basc), Distrito Olímpico (Madrid) i Cementos Goliat El Palo (Andalusia).

Subgrup 3 / Càmping Bianya Roser, Ponce Ginemédica Valladolid (Castella i Lleó), CFI Reina Isabel GMASB (Andalusia) i Femenino Alcorcón (Madrid).

3a jornada (dissabte 27 de maig)

Subgrup 2 / 17:00h / CEEB Tordera UniGirona 58 - 53 Universidad Deusto Loiola Indautxu
Subgrup 3 / 17:00h / Càmping Bianya Roser 57 - 45 Ponce Ginemédica Valladolid

4a jornada (diumenge 28 de maig)

13:00h / SPAR GRAN CANARIA 61 - 63 CEEB TORDERA UNIGIRONA
13:00h / CÀMPING BIANYA ROSER 47 - 53 NÁUTICO TENERIFE ULL

Els primers classificats de cadascun dels subgrups (Ibaizabal ST, Distrito Olímpico, Femenino Alcorcón i ABDA) van aconseguir l'ascens directe mentre que els altres dos bitllets restants van ser pels guanyadors de l'eliminatòria de segons classificats amb la presència de CEEB Tordera UniGirona i Càmping Bianya Roser. En aquest darrer partit les jugadores del Tordera van poder fer-se amb la victòria i l'ascens de categoria davant el Gran Canaria, mentre que les del Roser es van quedar a les portes de l'ascens en caure davant el Tenerife.

El Promoviatges CBF Cerdanyola i el CB Grup Barna A, la temporada anterior, van ser els dos darrers equips catalans que van ascendir a la Lliga Femenina 2, en una fase final que va tenir lloc a Sevilla i Granada, al finals del mes de maig de 2022.

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) donem l'enhorabona al CEEB Tordera UniGirona per aquest ascens esportiu a la LF2 2023-24!