Girona presenta el Catalunya - Ucraïna del proper dissabte a Fontajau

La seu de l'RT Girona de l'FCBQ ha estat l'escenari de la presentació a Girona del partit femení del Centenari del Bàsquet Català.

10-05-2023 18:01

Aquest dimecres 10 de maig s'ha presentat, a la seu de l'RT de Girona de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), el partit femení del Centenari del Bàsquet Català entre les seleccions absolutes de Catalunya i Ucraïna, en un acte que ha comptat amb la presència del Regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i del president de l'RT de Girona de l'FCBQ, Francesc Xavier Santaló.

El proper dissabte 13 de maig a les 17h i en directe per Esport3, el Pavelló Municipal Girona-Fontajau serà l'escenari del retorn de la Selecció Catalana Femenina Absoluta. Ho farà 5 anys després de la darrera vegada, al mes de maig de 2018. Emmarcat enguany dins els actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) i en una jornada solidària 'Encistellem per la pau'Catalunya jugarà davant Ucraïna, país durament colpejat en els darrers temps pel conflicte bèl·lic en què estan immersos des de febrer de 2022.

Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona Ajuntament de Girona faran possible un partit que també comptarà amb el suport de CaixaBank, Premium Partner del Centenari del Bàsquet Català. L'entitat financera es vincula així a les accions i actes institucionals, socials, culturals i esportius (d'alta competició com formatius) que durant tot aquest 2023 s'aniran impulsant a tot el territori per estar a prop de tots els clubs i persones vinculades al Bàsquet Català.

La Selecció Catalana Femenina Absoluta, capitanejada per Georgina Bahí, comptarà amb Laura Peña, Anna Palma, Mama Dembele, Rosó Buch, Aina Ayuso, Laura Méndez, Laia Flores, Txell Alarcón, Carol GuerreroHelena Oma i Ainhoa López. Totes elles estaran dirigides per la seleccionadora Mireia Capdevila, responsable tècnica de les seleccions catalanes de la Federació Catalana de Basquetbol, juntament amb Lluís Biosca, Sergi Llurba Olga Vázquez.

ENTRADES DES DE 5€

La venda d'entrades per veure en directe el retorn oficial de la Selecció Catalana Femenina Absoluta ja està activa a basquetcatala.koobin.com amb entrades disponibles a partir de 5 euros amb preus especials pels federats i federades tot introduint el seu DNI com a codi de descompte:

- GRADA JOVE: vine amb el teu equip per 5€ (grup mínim: 15 persones)
- BLOCS LATERALS i FONS: preu federat/a 10€ / preu NO federat/a 12€
- BLOCS CENTRALS: preu federat/a 12€ / preu NO federat/a 15€

ACTUACIÓ MUSICAL EDU ESTEVE

D'altra banda, en el descans del partit femení del Centenari entre el combinat català i l'ucraïnès, el reconegut cantant badaloní Edu Esteve participarà en aquesta gran festa del Bàsquet Català amb una actuació musical des del parquet de Girona-Fontajau.

L'artista s'ha convertit en un dels referents emergents amb més projecció de futur dins el panorama musical català. Amb "La Primavera" com a carta de presentació del nou treball discogràfic que sortirà a la llum al 2023, l'Edu presenta nou disc i nova gira al 2023 un show amb la formació de ballarins i ballarines que l'acompanyen, únic dintre del panorama musical català.

EL BÀSQUET PRESENT A TEMPS DE FLORS

El mateix dissabte 13 de maig, s'inaugurarà la 68a edició de "Girona, Temps de Flors" que, fins al 21 de maig, comptarà amb 126 projectes florals repartits en 106 espais. La mostra tindrà, enguany, un espai dedicat al bàsquet en motiu de la celebració del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023). La Plaça Jacint Verdaguer acollirà el projecte floral 'A 100 amb el bàsquet' que recrearà, amb diferents plantes, flors i peces de fusta, una antiga pista de bàsquet. Girona, Temps de Flors arribarà a tretze barris de Girona i es podrà visitar cada dia des de les 10h fins a les 22h, un horari que s'allargarà fins a les 24h els dos dissabtes i el dimecres 17 de maig.

EXPOSICIÓ DEL CENTENARI

Fins el 21 de maig, Girona acull l'exposició itinerant '1923-2023 Cent anys de la Federació Catalana de Basquetbol' que amb més de 500 fotografies commemora aquesta gran efemèride del Bàsquet Català i que aquest 2023 es pot visitar a diferents localitats catalanes. Produïda per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Fundació del Bàsquet Català (FBC), la mostra pretén ser un tastet de la història del nostre esport, a casa nostra, plantejada des de la recerca més científica però amb l'empenta del cor i l'emoció. Dividia en 10 períodes, les 530 fotografies i els diferents textos i recursos gràfics de la mostra donen a conèixer una desena de fets rellevants d'aquests períodes a través dels seus protagonistes, dels clubs, de les instal·lacions o d'esdeveniments històrics. L'exposició està oberta al públic a la sala d'exposicions de l'Espai Santa Caterina de Girona (Passatge d'Aristides Maillol) en el següent horari: de dilluns a dissabte de 10h a 13:30h i de 18h a 20h; i diumenges de 10h a 13:30h.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari