El Joventut Badalona al playoff d'ascens a la Lliga Femenina

El conjunt badaloní es classifica per a 1/4 de final de la Lliga Femenina Challenge, on s'enfronta a La Cordá de Paterna NB de València.

17-04-2023 10:00

El Club Joventut Badalona s'ha classificat per a disputar per primera vegada en la seva història, els caps de setmana del 15-16 i 22-23 d'abril, la fase final de la Lliga Femenina Challenge, que ha tingut el Baxi Ferrol gallec com a campió.

L'equip badaloní, entrenat pel tècnic Jordi Vizcaino, s'enfronta, en una eliminatòria prèvia a la Final a Quatre, en format d'anada i tornada, i amb factor pista favorable, amb La Cordá de Paterna NB de la Comunitat Valenciana. El conjunt verd-i-negre ha accedit als 1/4 de final com a 5è classificat de la fase regular, amb un balanç general de 21 victòries i 9 derrotes.

L'equip català ha superat les valencianes en l'anada de l'eliminatòria per un ajustat 53-57 i buscarà el bitllet per a la Final a Quatre a la tornada davant de la seva afició, al Pavelló Olímpic de Badalona. Gala Mestres (17 punts, 3 rebots i 12 de valoració) i Maria Davydova (16 punts, 7 rebots i 23 de valoració) van liderar les badalonines mentre que Iciar Germán (17 punts, 8 rebots i 21 de valoració) va ser la jugadora més destacada de les locals.

L'aler vilanovina Mestres (17 punts, 7 rebots, 2 assistències i 18 de valoració) encapçala la sòlida formació de Badalona, en què també hi destaca la pivot russa Davydova (8 punts, 7 rebots i 13 de valoració), l'aler-pivot americana Alexus Johnson (12 punts, 8 rebots i 12 de valoració), l'exterior dominicana Dominique Toussaint (10 punts, 4 rebots i 8 de valoració) i la jove base catalana Marina Aviñoa (5 punts, 2 rebots, 3 assistències i 5 de valoració). Les de Vizcaino, que han esdevingut el tercer millor atac de la lliga, també compten amb les catalanes Mariona Teixidó, Lula Roig, Laura Piera, Mar Pacheco i Paula Garcia.

El rival La Cordá de Paterna NB, preparat per l'entrenadora catalana Glòria Estopà, és el combinat que acredita la tercera millor ratxa actual, amb 3 guanys consecutius. Les valencianes, que arriben com a sisenes amb un total de 17 triomfs i 13 desfetes, exhibeixen un elenc talentós, amb la veterana aler Germán (14 punts, 7 rebots i 16 de valoració) com a figura capital d'una maquinària ben greixada, que també disposa de la pivot de Polònia Emily Kalenik (8 punts, 8 rebots i 12 de valoració), la tiradora Virginia Sáez (11 punts, 3 rebots i 8 de valoració) i l'escorta canària Elena Buenavida (13 punts i 11 de valoració) com amenaces principals.

El guanyador del creuament entre badalonines i valencianes es mesurarà amb el vencedor de la sèrie entre el Recoletas Zamora (2n classificat) i l'Osés Construcción Ardoi de Zizur Mayor (9è) a les semifinals de la Final Four. Per l'altra banda del quadre, els dos creuaments restants enfrontaran el Vantage Towers Alcobendas (3r) amb el CAB Estepona Jardín de la Costa del Sol de Màlaga (8è), i el Celta Zorka Recalvi de Vigo (4t) amb l'Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura (7è).

La Final a Quatre de la LF Challenge es celebrarà el 29 i el 30 d'abril, amb seu i horaris encara per determinar. El guanyador de la fase final ascendirà a la Lliga Femenina Endesa, màxima categoria d'àmbit estatal, acompanyant el campió Baxi Ferrol, ja classificat.

El Lima-Horta Barcelona de Sergio Manzano també ha tancat amb èxit la seva temporada a la Lliga Femenina Challenge 2022-23, amb una treballada permanència, segellada a la darrera jornada davant del Picken Claret, a la categoria. Les barcelonines han acabat en 13è lloc, amb 10 victòries i 20 derrotes, i han tornat a tenir en l'exterior Eliana Soriano (10 punts, 5 rebots, 4 assistències i 9 de valoració) la seva refererència ofensiva, juntament amb l'aler Núria Barrientos (7 punts, 5 rebots i 11 de valoració), i les interiors Paula Tutusaus (11 punts, 4 rebots i 9 de valoració) i Agustina Leiva (11 punts, 6 rebots i 12 de valoració).

QUARTS DE FINAL PLAYOFFS ASCENS LF CHALLENGE

Diumenge 16 d'abril, a les 13:00h: La Cordá de Paterna NB 53 - Club Joventut Badalona 57 (anada)
Dissabte 22 d'abril, a les 18:10h: Club Joventut Badalona 58 La Cordá de Paterna NB 70 (tornada)

Molta sort Club Joventut Badalona en aquest playoff d'ascens de la Lliga Femenina Challenge!