La Selecció Catalana Mini Femenina, campiona d'Espanya de mini bàsquet en superar a la final a l'Aragó per 53-78

Catalunya, en categoria mini femenina, s'ha proclamat campiona d'Espanya de mini bàsquet per setzena vegada en superar a la final a l'Aragó per 53-78.

31-03-2010 00:00

- Final Femenina / 10:00h / FEBtv / Aragó 53 - Catalunya 78
(Marcadors parcials: 19-18 / 26-28 / 42-40 / 45-54 / 46-64 / 53-78)

Selecció Catalana Mini Femenina
Catalunya s'ha fet amb la 16a medalla d'or en aquest XXIII Campionat d'Espanya de mini bàsquet en guanyar la final femenina d'aquesta competició davant l'Aragó per 53-78.

El combinat femení dirigit per Enric González i els seus ajudants Jordi Llinàs i Cristina Ibáñez, ha començat dominant el primer període d'aquesta final, però sense aconseguir marxar en el marcador, i amb Aragó retallant diferències arribant al final del primer quart amb victòria parcial aragonesa per 19-18. El combinat català ha continuat pressionat a les rivals i controlant el rebot ofensiu, però poc encertades en els tirs interiors. Aragó ho ha aprofitat per obrir una escletxa en el marcador i marxar al tercer període de sis punts (40-34), però Catalunya ha retallat distàncies arribant al descans amb un 42-40 en contra.

A la represa, les jugadores catalanes han sortit a per totes i han pogut capgirar el marcador gràcies a una bona defensa i sortint al contraatac, amb un parcial de 0-9 a favor, i arribant al final del quart període amb un 45-54. L'embranzida catalana no ha afluixat al cinquè període, i Catalunya ha aconseguit marxar en el marcador fins als 18 punts de diferència (46-64). Al sisè i darrer període de partit de pur tràmit, les catalanes s'han distanciat encara més de l'Aragó arribant als 25 punts de diferència finals (53-78).

Enric González, molt satisfet després de proclamar-se campiones d'Espanya, ha destacat el bon joc desplegat per l'Aragó així com la "reacció de les nostres jugadores per retallar distàncies, capgirar el marcador i aconseguir marxar en el marcador poc a poc. Les jugadores estan molt contestes i il·lusionades en aquests moments i ara és el moment per gaudir de tot això".

Amb aquesta primera posició, la Selecció Catalana Mini Femenina suma ja 22 medalles (16 d'or, 4 d'argent i 2 de bronze), en els 23 campionats disputats.