Catalunya suma la medalla d'or, en nois, i bronze, en noies, al Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2015

Tweet #CatalunyaBQ // La Selecció Catalana Cadet Femenina de Catalunya s'ha fet amb la medalla de bronze al Campionat d'Espanya de seleccions Cadet en superar en el partit pel 3r i 4t lloc a Andalusia per 67-42, mentre que el combinat català masculí s'ha proclamat campió en superar a la final a Madrid per 53-50.

06-01-2015 00:00

Selecció Catalana Cadet Femenina

En noies, la selecció entrenada per Isaac Pujol i els seus ajudants Sara González i Toni Mayol ha superat amb èxit tots els partits de la fase prèvia davant Andalusia, Comunitat Valenciana, Euskadi i Navarra, al grup A del grup especial.

El combinat català s'ha fet amb la medalla de bronze aquest dimarts 6 de gener en superar en el partit pel 3r i 4t lloc a la selecció d'Andalusia per 67-42. Les catalanes, que ja van superar de forma clara a les d'Andalusia en el darrer partit de la fase prèvia per 69-37, les han tornat a guanyar però aquesta vegada per 25 punts. Des d'un inici, el conjunt català s'ha mostrat superior amb un 17-11 en el marcador, que s'ha anat ampliant en el segon període gràcies a un parcial de 28-7 marxant al descans amb un 45-18. A la represa, les rivals han reaccionat i han retallat distàncies sense fer perillar la victòria, doncs en el darrer quart les catalanes s'han tornat a imposar amb un 13-5.

La millor jugadora del partit ha estat la catalana Aina Ayuso amb 12 punts i 7 rebots (22 de valoració), seguida de la seva companya Andrea Antón que ha arribat als 19 de valoració fruit dels seus amb 13 rebots, 4 punts i 3 taps.

09:30h CATALUNYA 67 - Andalusia 42

Enguany, el combinat femení ha millorat la sisena posició de l’any passat, en la que va caure davant Andalusia per 71-76 en el partit pel 5è i 6è lloc.

Pel que fa a l’historial de la Selecció Catalana Cadet Femenina, aquesta suma 22 medalles de 24 possibles: 14 d'or, 4 d'argent i 4 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina

El combinat dirigit per Ramon Reigada, amb els seus ajudants Xavi Coll i Oscar Navarro, s'ha fet amb quatre victòries de quatre possibles en el grup A del grup especial en superar a les seleccions d'Andalusia, Canàries, Castella i Lleó i Illes Balears.

A la final davant Madrid, la Selecció Cadet Masculina de Catalunya imposat per un ajustat 53-50 en un partit que no s'ha decidit fins als instants finals. Tot i que Madrid ha començat per davant en el marcador, 9-14 en el primer període, els catalans han retallat distàncies en el segon arribant al descans amb un 23-25. A la represa el conjunt català ha capgirat el marcador amb un parcial de 16-9 tot encarant la recta final de partit amb opcions. En un darrer quart molt igualat, Catalunya ha sentenciat des de la línia de tirs lliures fent-se amb la victòria final i la medalla d'or en aquest campionat.

El millor jugador de la final ha estat català, en Sergi Martínez, en anotar 13 punts i capturar 11 rebots.

13:00h (FEBtv) CATALUNYA 53 - Madrid 50

Ara fa un any, Catalunya es va penjar la medalla de bronze en superar a Andalusia per 51-65 en el partit pel 3r i 4t lloc. De les 24 participacions del combinat masculí en aquests campionats, en 21 ocasions s’ha fet amb una medalla. En total suma 8 d'or, 9 d'argent i 4 de bronze.