L'FCBQ al congrés PRO SportsTech d'esport i tecnologia

Presentat un projecte pioner de Designacions Arbitrals Automàtiques Intel·ligents (DAAI) que suposa un salt qualitatiu en el camp de les designacions arbitrals.

10-05-2024 10:00

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha estat l'escenari, aquest dimecres 8 i dijous 9 de maig, de la tercera edició del PRO SportsTech Congress: l'esdeveniment de referència d'esport i tecnologia impulsat per INDESCAT i 2Playbook, promogut per Barcelona Sports Hub i Ajuntament de Barcelona. Durant el congrés s'han analitzat els reptes i oportunitats que presenta la irrupció de la Intel·ligència Artificial en la indústria de l'esport. En aquest sentit, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), en col·laboració amb Optimal Way, ha participat en aquest congrés presentant un projecte pioner com el de les Designacions Arbitrals Automàtiques Intel·ligents (DAAI) amb Pilar Landeira, Presidenta del Comitè d'Àrbitres de la Federació Catalana Basquetbol; i Enric Serrano, responsable d'Optimal Way i del Departament de Noves Tecnologies de l'FCBQ, com a ponents.

Federació Catalana de Basquetbol i Optimal Way lideren el camí cap a la innovació en la gestió esportiva gràcies a l'aplicació de la tecnologia més avançada. En un esforç continuat que va començar el 2023 i que s'estendrà fins a mitjans de 2024, s'està portant a terme el projecte pioner DAAI: Designacions Arbitrals Automàtiques Intel·ligents. Un salt qualitatiu en el camp de les designacions arbitrals. Aquesta iniciativa adopta la intel·ligència artificial per revolucionar el sistema tradicional de designació arbitral, amb designacions de més de 4.500 partits setmanals en diferents funcions arbitrals, millorant el procés manual actual i aconseguint unes designacions optimitzades tan en recursos com en despeses per als clubs.

Aquest projecte, que s'emmarca dins del programa iniciatives de reforç de la competitivitat d'Acció de la Generalitat de Catalunya específicament destinat a aquest tipus d'iniciatives innovadores, ha vist la llum amb la participació de l'FCBQ com a impulsora, la coordinació del Clúster de l'Esport Català INDESCAT, i la col·laboració imprescindible d'Optimal Way i EURECAT, que aporten la seva expertesa en tecnologia i solucions basades en intel·ligència artificial.