Elisa Aguilar proclamada presidenta de la Federación Española de Baloncesto

Finalitzat el termini de presentació de candidatures a la Presidència, la Junta Electoral ha proclamat Elisa Aguilar com a Presidenta de la FEB pel període 2024-2028.

08-05-2024 12:00

Aquest dimarts 7 de maig va cloure el termini de presentació de candidatures a la Presidència de la Federación Española de Baloncesto (FEB) amb la única candidatura d'Elisa Aguilar, pel que l'exjugadora internacional ha estat proclamada per la Junta Electoral com a presidenta de la FEB pels propers quatre anys. A l'Assemblea General Extraordinària de la FEB del passat 2 d'octubre de 2023, l'exjugadora internacional ja va ser escollida Presidenta de la FEB, convertint-se així en la primera presidenta de la història de l'entitat, agafant el relleu de Jorge Garbajosa, a qui havia acompanyat en els darrers anys com a Directora de Competicions.

Després de la seva reelecció oficial i durant la compareixença pública d'aquest dimecres 8 de maig, un dels objectius que es proposa Aguilar és el d'arribar a les 500.000 llicències en 2030, respecte a les 411.000 del 2023. La màxima dirigent del bàsquet espanyol reconeix que "hem avançat molt i tenim el necessari per consolidar el salt endavant, per ser ambiciosos en la consecució de grans objectius, per acostar el futur al nostre present i permetre que l'excel·lència es mantingui en el temps". La presidenta de la FEB també ha reconegut que "Som capaços de tenir un impacte positiu a la societat. De millorar les condicions físiques i morals del nostre entorn a partir d'un element dinamitzador tan simple i universal com és la pilota. De transformar la societat des de la complexa facilitat del joc del bàsquet".

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el seu president Ferran Aril al capdavant, felicita Elisa Aguilar per la seva reelecció com a presidenta de la FEB i aprofita per desitjar-li molta sort i èxits al capdavant de la Federación Española de Baloncesto.

Després de la finalització del termini de presentació de candidatures, la Junta Electoral també ha proclamat els membres de la Comisió Delegada de la FEB per aquests propers quatre anys, entre les que destaca la catalana Xènia Esteve per l'estament arbitral. L'acompanyaran Saray Garcés i Miguel Ráez per l'estament de jugadors i jugadores; Vanesa Pilar Pérez, pel d'entrenadores i entrenadores; Julio Bernárdez, Salvador Fabregat, Óscar Castañeda i Luis María Sautu pel de Federacions Autonòmiques; i Jorge Santos, Francisco Olmedilla, José Miguel Calleja i Inma Coba pel de clubs.

| FCBQ |