Interessants tallers pràctics de BQ Salut sobre valoracions funcionals

Girona i Reus van acollir uns tallers orientats a conèixer com avaluar, a través de mesures a pista i en llitera, jugadores i jugadors en pre-temporada i post-lesió.

09-05-2024 12:00

A finals del passat mes d'abril, l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va organitzar, amb la col·laboració de Clínica Girona i la Universitat Rovira i Virgili (URV), uns interessants tallers pràctics sobre valoracions funcionals en el bàsquet a Girona i Reus amb la presència d'una trentena d'assistents.

Dirigides per les fisioterapeutes Beti Orden i Cristina Adillón, totes dues sessions van ajudar a les persones participants a conèixer millor com avaluar els i les nostres esportistes en pre-temporada i post-lesió, a través de mesures a pista i en llitera. Durant els tallers també es va incidir en la importància de la prevenció i el tractament de lesions.

Adreçats a estudiants del tercer i quart curs de fisioteràpia, així com també a graduats i graduades en fisioteràpia, el taller de Girona es va celebrar el passat divendres 19 d'abril a la Clínica Girona i va anar a càrrec de Beti Orden, fisioterapeuta de l'SPAR Girona i col·laboradora dels combinats catalans femenins sots 21. D'altra banda, la Unitat de Fisioteràpia, Centre Tecnològic de Nutrició i Salut de l'EURECAT Reus va ser l'escenari del taller de Reus a càrrec de Cristina Adillón, fisioterapeuta titular de les Seleccions Catalanes i professora del Grau de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili.

BQ Salut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats i federades. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metgessa especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i tallers com els celebrats aquest mes d'abril.

Més informació de BQ Salut clicant aquí.