El CN Sabadell a un pas de segellar la 5a plaça de la Super Copa Masculina

Els sabadellencs guanyen al Guinardó en una J25 amb celebració del JAC Sants i amb Antonio Quirós, del CB Ripollet, com a MVP amb 44 de valoració.

08-05-2024 10:00

Vint-i-cinquena jornada de la Super Copa, la competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el campió JAC SANTS BARCELONA rebent el títol al Centre Esportiu La Bordeta, davant de la seva afició, en un cap de setmana en què el CLUB NATACIÓ SABADELL A ha superat el seu rival directe FC MARTINENC BÀSQUET A en la cursa per la 5a posició, i depèn d'ell mateix per a certificar el darrer passaport classificatori per a la Fase de Classificació en Format Final a Quatre, on també hi seran el TENEA - CB ESPARREGUERA, el BÀSQUET MANRESA B i el CBU LLORET SAMBA HOTELS, ja amb el bitllet al sac de manera matemàtica.

El quadre santsenc va emportar-se el derbi barceloní contra el CB IPSI A per 83-77 en un gran partit d'ambdós equips que es va resoldre en una segona meitat dominada pels de Jordi Garcia, amb la figura d'un imponent Xavi Assalit, amb 22 punts, 5 rebots, 7 assistències, 11 faltes sofertes i 39 de valoració. A les files visitants, Miquel de Jover va donar continuïtat al seu impecable estat de forma recent i va atansar els 33 crèdits de valoració, producte de 16 punts i 15 rebots en un nou doble doble de l'interior llangardaix. En la pugna per la segona plaça de la taula, victòria del conjunt esparreguerí, que arribarà com a 2n classificat en la Fase de Classificació en Format Final a Quatre, en tombar el BÀSQUET MANRESA B per un contundent 102-83 al Ramon Martí. Els de Norberto Guerra van fer front als 14 triples del filial manresà, amb els júniors a l'estatal de Huelva i Ferran Torreblanca com a màxim anotador amb 20 punts, amb la presència dominadora d'un imponent Diego Dias (32 punts, 14 rebots i 42 de valoració en 25 minuts).

Ja com a ferm tercer classificat, el CBU LLORET SAMBA HOTELS va caure al Maresme, davant de la millor versió coral d'EL MASNOU BASQUETBOL per 106-63. Els masnovins van registrar el rècord de triples convertits d'aquesta temporada, arribant a l'alta xifra de 20 llançaments des de la llarga distància transformats, per a desarmar la millor defensa de la categoria, que no va tenir resposta envers el bombardeig local. El capità Eduard Francisco, amb 19 punts, 28 de valoració i 6 triples, i Marc Arnau, amb 19 punts, 8 assistències i 27 de valoració, van liderar els blancs. Al Guinardó va tenir lloc el partit capdavanter més important d'aquesta jornada, on el planter de Jonathan Ramírez va doblegar el bloc d'Hugo González per un ajustat 73-75, sumant un transcendental 2-0 amb els barcelonins, a qui avancen a la classificació a manca de la darrera data esportiva. D'aquesta manera, els nedadors, que reben l'Esparreguera a Sabadell en la J26, seran cinquens i, per tant, s'enduran l'últim bitllet cap a la fase final, si guanyen o si perden ambdós equips. Per la seva banda, els de la Ciutat Comtal, que viatgen fins a Lloret de Mar per a tancar la lliga regular, necessiten assaltar El Molí i esperar una derrota sabadellenca.

El CB RIPOLLET A va apuntar-se el derbi comarcal de la setmana contra la UE SANT CUGAT NEGRE, per 88-76, en una nova actuació majúscula d'Antonio Quirós, pivot ripolletenc, que va signar 27 punts, 17 rebots i 44 de valoració. L'interior blau va estar omnipresent a la pintura i va obtenir el seu quart MVP de la temporada, igualant l'estadística d'Ondrej Hustak amb el Manresa B de la J11, i situant-se a 6 unitats de valoració respecte la millor marca del curs, en mans del base Genis Tena. El capità i bandera verda, amb 15 de valoració, va conduir al triomf el CB CERDANYOLA AL DIA A, que va doblegar el BARICENTRO BARBERÀ per 77-61 en el segon derbi del Vallès Occidental d'un cap de setmana ben farcit d'al·licients competitius. Els cerdanyolencs també van comptar amb un encertat Alejandro Rodríguez (23 punts i 6 triples anotats), juntament amb David Manzanares, artífex de 15 punts. Finalment, al Baix Llobregat, el NOU BÀSQUET OLESA es va retrobar amb la victòria derrotant EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA per un clar 81-50 en una tarda de diumenge que en què els olesans van tallar la dinàmica que arrossegaven amb un guany de pes. Daniel Roy (17 de valoració), Marc Fontanals (15 de valoració), Josep Alemany (12 de valoració) i Ruben Morales (11 de valoració) van presentar dobles dígits valoratius en una funció coral dels de Jonathan Quina, excel·lents en les tasques defensives per a eixugar l'ofensiva d'uns badalonins amb Ramon Gotzens, amb 14 punts, com a millor jugador.