El CEJ L'Hospitalet A es converteix en campió de la Super Copa Femenina

Draft Gramenet, Manresa CBF, SESE i CB Roser jugaran la Fase de Classificació després d'una J26 amb Lidia Querol com a última MVP amb 32 de valoració.

07-05-2024 11:30

El CEJ L'HOSPITALET A s'ha proclamat CAMPIÓ de la primera edició de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), després de superar l'INTERSPORT OLARIA-SAMÀ VILANOVA SAF per 65-32 en la última i decisiva 26a jornada de lliga. El conjunt hospitalenc, en una darrera i emocionant setmana competitiva ha assegurat el primer lloc de la fase regular i, en conseqüència, s'ha classificat automàticament per a la Fase d'Ascens a Lliga Femenina 2.

Les noies entrenades per Miquel Molgosa havien de guanyar a Les Planes i esperar l'ensopegada del seu rival DRAFT GRAMENET al Nou Congost, en el matx que posava fi al trepidant cap de setmana esportiu. Així doncs, i amb un guió d'infart fins el final, les negres van complir amb el pronòstic classificatori i van vèncer amb contundència el bloc vilanoví, amb la capitana Judith Turrión, màxima anotadora de la competició, novament com a millor jugadora amb 18 de valoració. Mostrant la seva superioritat durant cadascun dels quatre períodes i amb esforços repartits, les de Molgosa es proclamen com les primeres campiones de la edició inaugural de la Super Copa i ho fan amb un clar estil ofensiu, com a millor atac i tercera defensa més forta del grup. Al Bages, el MANRESA CBF A va superar el quadre coloment per 51-45 i va deixar sense trofeu a les de La Bastida, que van anar sempre a remolc en un duel controlat, des del salt inicial, per les manresanes. En uns últims minuts frenètics, on les visitants van pujar línies i van recuperar a pista davantera, a punt van estar de remuntar un matx en què Iona Garcia, aler local, va ser la més destacada de les de Marc Rovirosa amb 15 de valoració.

Divendres 10 i dissabte 11 de maig a L'Hospitalet de Llobregat es celebrarà la Fase de Classificació en format Final a Quatre en què es decidirà quin equip obté la darrera plaça per acompanyar les hospitalenques a la Fase d'Ascens a Lliga 2. En aquesta fase final hi participaran el DRAFT GRAMENET (2n classificat), el MANRESA CBF (3r), el SESE A (4t) i el CÀMPING BIANYA ROSER (5è). En la primera semifinal, prevista per a les 19h del divendres, el combinat de Víctor Calzado s'enfrontarà a la rotació de Sergi Alamillo, que va certificar el seu passaport amb un triomf treballat contra el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA, per 44-37, en la J26, en un partit que van encarrilar les roserenques, amb una immensa Inés Perezpayá (12 punts, 11 rebots i 17 de valoració), en la primera meitat (28-11 al descans). Pel que fa la segona semifinal, aquesta la disputaran el planter manresà i el bloc barceloní, a les 21h. Les d'Enric González van exhibir-se al Sagrat Cor, on van tombar el TGN BÀSQUET A per 49-65, i arriben en una excel·lent dinàmica a la cita clau al Llobregat. A territori tarragoní, les blaves van rendir a les mil meravelles al segon i quart acte, amb un tempteig acumulat de 15-36, en un recital de Lidia Querol, MVP de la jornada, que va signar 14 punts, 16 rebots i 32 de valoració, ben recolzada d'una regular Miriam Ferreri, autora de 14 punts.

L'EVENTS - CB IGUALADA ha tancat una temporada en clara trajectòria ascendent en setena posició, després d'abatre el CB PRAT - MONTIBELLO per 58-76. Les igualadines, que han signat la millor ratxa en acabar la lliga, amb sis victòries consecutives, van comptar amb una encertada Marta Blanco (17 punts i 3 triples) com a canonera, secundada per la capitana Carlota Carner (13 punts i 16 de valoració), una de les jugadores amb millor rendiment de la segona volta, mentre que a les files pratenques va sobresortir la també incombustible capitana Estefanía Gallego, amb 19 crèdits de valoració. Al Vallès Oriental, el JOVENTUT LES CORTS va doblegar el CB GRANOLLERS 1 per 47-54 en un xoc on van brillar les groc-i-verdes Laura Tenllado (11 punts, 10 rebots i 21 de valoració) i Maria Estrada (11 punts i 16 de valoració), inaturables per la defensa de les granollerines, amb Mar Doñate (12 de valoració) com a figura blanc-i-blava. I, per la seva banda, el WECOLORS - AB PREMIÀ es va acomiadar d'aquesta campanya amb un valuós triomf al Marina Besòs, on va vèncer el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ per un ajustat 59-63. Les premianenques, amb una extraordinària Judit Valls (22 de valoració) com a bandera blanc-i-blava, van superar les adrianenques, amb Anna Ortega com a més valorada amb 14 unitats, i tanquen la lliga en desè lloc, mentre que les liles ho fan en vuitena plaça, per davant de les tarragonines gràcies a l'average particular.