El JAC Sants supera l'Esparreguera en el partit pel liderat de Super Copa

Victòria i average dels santsencs en una J22 que reafirma el bon moment de Manresa B, Lloret i UESC, i amb Brehima Seydou Traoré com a MVP amb 38 de valoració.

15-04-2024 16:40

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la vint-i-dosena jornada amb la gran victòria del JAC SANTS BARCELONA A al partit pel primer lloc en solitari davant del seu màxim rival TENEA - CB ESPARREGUERA, com a nota més destacada d'un cap de setmana amb el BÀSQUET MANRESA B, el CBU LLORET SAMBA HOTELS i la UE SANT CUGAT, amb l'MVP de la jornada en la figura de Brehima Seydou Traoré (29 punts, 15 rebots i 38 de valoració) en les seves files, confirmant les seves plàcides dinàmiques competitives, amb els ajustats assalts a Sabadell i Olesa de Montserrat per part de BARICENTRO BARBERÀ i CB RIPOLLET A, respectivament, i amb l'important guany d'EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A a La Plana contra un dels blocs capdavanters.

Al Centre Esportiu La Bordeta, el líder santsenc va vèncer per 68-66 el conjunt esparreguerí i s'apodera del liderat en solitari i d'un molt valuós 2-0 particular contra els verd-i-negres. Matx d'alt voltatge entre els dos primers classificats de la categoria, amb una destacada participació dels locals Marc Mestres (13 punts, 9 rebots i 21 de valoració), Marc Perapoch (17 punts, 4-4 en triples i 20 de valoració) i Xavi Assalit (14 punts, 5 rebots, 4 assistències i 12 de valoració), i dels visitants Albert Barquets (18 punts) i Quico Roig (18 punts, 6 rebots i 19 de valoració), tots ells presents a l'ALLSTAR de Sant Adrià de Besòs, que van dirigir precisament els tècnics Jordi Garcia i Norberto Guerra. La diferència en la producció exterior, favorable als barcelonins (7 triples convertits per 3 dels d'Esparreguera) va pesar més que la superioritat en la pintura, dominada pels del Baix Llobregat (42-50 en rebots, amb 15 ofensius), en un final amb la destacada presència decisiva del base lila Assalit.

Seguint l'estela dels de Guerra s'hi troba l'enratxat filial manresà, que va tornar a demostrar que és el millor atac de la competició amb un nou concert ofensiu per esmicolar la defensa del CB CERDANYOLA AL DIA A, que va caure al Congost per un clar 106-65. Des del salt inicial i fins la botzina final, els joves dirigits per Carlos Flores van imposar el seu alt ritme de joc i la seva condició atlètica per a desmuntar els verds, amb Mateo Suárez com a millor jugador amb 11 punts i 11 de valoració. Els bagencs van completar una actuació ben coral amb tots els jugadors anotant com a mínim una cistella en joc, amb fins a vuit d'ells amb dobles dígits valoratius i amb un total de 13 triples convertits. Tornant a agafar velocitat de creuer, el quadre lloretenc va sumar la segona alegria consecutiva derrotant el CB IPSI per 73-48 al Pavelló d'El Molí. Els parcials tenyits de verd de primer (23-6) i quart (21-9) període van deixar sense opcions de remuntada barcelonina, amb Miquel de Jover (16 punts, 13 captures i 17 de valoració) novament com a màxim encistellador. La formació de Marc Ciurana va comptar amb el seu trident de referència en el base Kevin Jerez Pilotti (13 punts, 8 rebots, 7 recuperacions i 16 de valoració), l'aler Eduard Garcia (17 punts, 8 rebots i 19 de valoració) i el pivot Mohamed Ahmed (12 punts, 7 rebots i 22 de valoració) i agafa embranzida per a un atractiu final de curs.

A dos encontres de distància respecte els gironins hi apareix el FC MARTINENC BÀSQUET A, que va caure a La Plana contra el planter badaloní per 60-48. Amb una defensa col·lectiva brillant com a bandera, els blancs van recolzar-se en una esplèndida posada en escena (20-6 al primer quart) per a contenir el poderós arsenal dels de la Ciutat Comtal, que van anar entrant en partit entre el segon i tercer temps. En un últim acte que va canviar la tònica anterior, l'atac dels de Pere Lluís Corominas va entrar en combustió i, amb 23 punts anotats, va eixugar qualsevol intent postrer de remuntada barcelonina. El sisè esglaó de la taula l'ocupa el CLUB NATACIÓ SABADELL A, que rebia la visita del BARICENTRO BARBERÀ en el derbi vallesà de la J22. A territori sabadellenc, uns endollats barberencs van tombar els nedadors per 52-61 en una cita de rivalitat comarcal decidida en una segona meitat (22-33) clarament controlada pels de Carles Company, amb Jordi Catalan com a millor jugador amb 13 punts, 10 rebots i 16 de valoració. Al Vallès Occidental, la UE SANT CUGAT NEGRE, amb el recent i flamant reforç de l'aler-pivot malià Brehima Seydou Traoré com a MVP del cap de setmana amb 29 punts, 15 rebots i 38 de valoració, va sumar la tercera victòria seguida davant d'EL MASNOU BASQUETBOL per 87-75. Finalment, a Olesa de Montserrat, el CB RIPOLLET A va abatre per la mínima (66-67) el NOU BÀSQUET OLESA A en un apassionant encontre que va tenir el seu desenllaç amb un tir lliure guanyador del visitant David Ayuso. El lideratge d'Antonio Quirós (23 punts, 20 rebots i 34 de valoració), un dels jugadors més en forma de la lliga, i de Roger Vilanova (20 punts i 5 assistències) va guiar, una vegada més, la rotació ripolletenca per a superar els olesans, amb Sergi Alà (15 punts) com a màxim anotador. Amb aquest marcador, els de Ripollet obtenen un 2-0 particular i consoliden la seva novena posició i marquen terreny amb els vermells, desens a dos enfrontaments de diferència.