El CB Igualada trenca la ratxa del CEJ L'Hospitalet a la Super Copa

Draft visitarà Les Planes amb opcions de segellar el 1r lloc després d'una J23 amb el Premià capgirant dinàmica, i amb Inés Perezpayá com a MVP amb 34 de valoració.

15-04-2024 11:30

Vint-i-tresena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el DRAFT GRAMENET com a líder en solitari que comptarà, en la J24 a Les Planes, amb la primera possibilitat matemàtica de certificar el primer lloc de la classificació, després d'un cap de setmana amb alenades d'aire fresc per a CB GRANOLLERS 1, JOVENTUT LES CORTS i WECOLORS - AB PREMIÀ, amb l'EVENTS - CB IGUALADA exhibint múscul a l'Anoia i amb el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA i el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ afegint-se a la cursa per a la 4a i 5a plaça que donen accés a la Fase de Classificació, en format de Final a Quatre.

El conjunt colomenc va superar l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF per 60-50 a La Bastida tot remuntant la bona primera meitat badalonina en els darrers vint minuts. Les noies entrenades per Víctor Calzado van necessitar d'un esforç extraordinari en el segon temps, amb un parcial de 38-24, per a sentenciar un matx d'enorme valor, a nivell classificatori, atenent als resultats d'un cap de setmana molt favorable pels interessos groc-i-negres. Les interiors Anna Gamarra, autora de 21 punts, 8 rebots i 31 de valoració, i Merche Carrillo, que va registrar 6 punts, 13 captures i 20 de valoració, van liderar les forces d'un líder que va aprofitar de valent l'ensopegada hospitalenca i que comptarà, dissabte vinent a Les Planes, amb la primera oportunitat matemàtica de certificar el primer lloc de la fase regular. El quadre de L'Hospitalet de Llobregat, que buscarà guanyar el duel capdavanter a casa i capgirar l'average particular (-2) per a posar picant a la recta final de la competició, va posar fi a la seva excel·lent ratxa guanyadora (11 triomfs consecutius) a l'Anoia, on va caure per 61-54, derrotat per la millor versió del bloc igualadí, inaturable en una primera meitat d'etiqueta per a les locals (35-22). El pas per vestidors va esperonar les del Llobregat, que van retallar distàncies al tercer acte (17-23) però que no van poder completar una remuntada d'alçada a Les Comes. Maria Enrich (14 punts i 6 rebots), Carlota Carner (5 punts, 9 rebots i 11 de valoració) i Núria Soler (11 punts) van encapçalar les de Raül Caballero, que trepitgen l'accelerador en el moment més important de la temporada i encadenen tres alegries seguides.

A Virrei Amat, el planter de Sant Adrià de Besòs va tombar per la mínima (47-48) el SESE A, un rival directe per a la competida pugna per accedir a la Fase de Classificació, en format de Final a Quatre, en què s'afegeixen les de Sergi Curto i les d'Albert Roig, amb les combinacions d'electrònics d'aquesta setmana, situant-se a 1 partit de la 5a posició i a 2 de la 4a plaça. A la Ciutat Comtal, les liles van emportar-se un duel de baix tempteig, on la diferència en el llançament exterior (0-16 en triples per les barcelonines i 8-19 per les adrianenques) va marcar la diferència, amb una immensa actuació de Manal Mallouk (12 punts, 12 rebots i 17 de valoració). El combinat d'Enric González, que es desplaçarà al Nou Congost en la J24, manté l'average, fruit de l'imponent 45-66 que van signar al Marina Besòs en la J10. Per la seva banda, les cerdanyolenques van abatre amb comoditat el CB PRAT - MONTIBELLO, per 74-57, en un xoc que les vallesanes van liquidar pràcticament en els primers dos períodes, propinant un contundent parcial de 39-25. Mar Garcia (12 punts i 14 de valoració) i Alba Lago (7 punts, 11 rebots i 14 de valoració) van liderar les verdes en una gran funció coral per a sotmetre les pratenques, amb Elsa Kubala com a màxima encistelladora amb 15 punts.

També a Barcelona, i per tancar el cap de setmana, el JOVENTUT LES CORTS va derrotar per 36-34 el MANRESA CBF A en un enfrontament on es van imposar clarament les defenses. Important retorn al camí del triomf per a les groc-i-verdes com antídot a una comprimida part baixa de la taula que comença a sumar amb facilitat. Alba Estrada, amb 13 punts, va erigir-se com la figura de les de César Fernández, per a fulminar el tercer classificat, unes línies manresanes ja classificades per a la Fase de Classificació, en format de Final a Quatre, que rebran el SESE A en una cita que podria repetir-se en els partits decisius per atansar la Fase d'Ascens. A l'Estació del Nord, el WECOLORS - AB PREMIÀ va deixar enrere cinc setmanes complicades sense guanyar, i ho va fer de la millor manera possible remuntant a pista d'un dels equips capdavanters, el CÀMPING BIANYA ROSER, per 62-68. El majúscul concurs d'Inés Perezpayá, pivot roserenca que es va fer amb l'MVP d'aquesta 23a jornada amb 18 punts, 12 rebots i 34 de valoració, no va se suficient per a les del Fort Pienc, que van patir una gran resposta premianenca, especialment en un determinant últim quart amb un 18-24 decisiu. La tiradora Laia Piñol (21 punts amb 4 triples) va foradar la defensa vermell-i-negra, ben acompanyada d'Alba Vera (18 punts) i de Bruna Vila (11 punts i 12 de valoració). Perezpayá, amb les 34 unitats de valoració obtingudes, iguala la valoració assolida en la J10 per l'aler Esther Murat, del CBF Cerdanyola, com a millor estadística individual del curs. Finalment, a la capital del Vallès Oriental, el CB GRANOLLERS 1 va saber patir per a igualar el marcador, en tres darrers minuts increïbles i amb un demolidor 13-0 final, el partit contra el TGN BÀSQUET, a qui van acabar doblegant a la pròrroga per 51-48. A un emocionant temps extraordinari, les granollerines van assecar l'ofensiva tarragonina per a endur-se un premi transcendental en el recorregut cap a la permanència. Martina Bravo (10 punts, 12 rebots i 20 de valoració) i els 11 punts de Sonia Sardà van conduir les files blanc-i-blaves a la vuitena victòria del present exercici per a l'entitat vallesana i conserven l'onzè esglaó del grup.