El Bàsquet Manresa B creix al Nou Congost

Triomfs dels 4 primers en una J20 de Super Copa amb cop d'efecte manresà, triple guanyador de la UESC, i Miquel de Jover, de l'IPSI, com a MVP amb 36 de valoració.

19-03-2024 09:45

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la vintena jornada amb l'emocionant frec a frec capdavanter entre el TENEA - CB ESPARREGUERA, líder de la taula, i el JAC SANTS BARCELONA A, i amb el BÀSQUET MANRESA B tombant amb contundència el CBU LLORET SAMBA HOTELS en el duel destacat per la 3a plaça, amb un FC MARTINENC BÀSQUET A que aprofita la punxada gironina, en un cap de setmana amb Miquel de Jover, del CB IPSI A, com a MVP per segona vegada aquesta temporada amb 20 punts, 17 rebots, i 36 de valoració.

El quadre esparreguerí va vèncer el CB RIPOLLET A per 58-73 en una delicada sortida al Joan Creus ripolletenc, que els nois entrenats per Norberto Guerra van solventar amb garanties, sempre comandant el marcador. Amb un màxim avantatge de 20 punts, els verd-i-negres van completar una funció molt seriosa, distribuint anotació i esforços en una tarda amb Quico Roig (13 punts, 7 rebots i 19 de valoració) i Albert Barquets (20 punts amb 4 triples) com a referències ofensives, per a sotmetre els blaus, amb Roger Vilanova (18 punts, 6 assistències, 10 faltes rebudes i 19 de valoració) com a millor jugador. Per la seva banda, el conjunt que prepara Jordi Garcia va tombar EL MASNOU BASQUETBOL per 80-67 en un enfrontament que es va resoldre a l'últim quart, on els santsencs van necessitar la seva millor versió per a prémer l'accelerador amb un parcial definidor de 23-8. A les línies locals van sobresortir l'aler Marc Mestres (20 punts, 9 captures i 23 de valoració) i el base Xavi Assalit (19 punts, 6 rebots i 4 assistències) mentre que a les files maresmenques ho van fer Martí Sosa (15 punts i 9 rebots) i Alejandro Catalan (5 punts, 15 rebots i 15 de valoració).

Atenent a raons classificatòries, el partit d'alçada del cap de setmana arribava al Nou Congost Manresa on, amb la primera plaça en joc, el filial manresà va abatre el CBU LLORET SAMBA HOTELS per un contundent 94-69. Els de Carlos Flores van impulsar-se en una excel·lent segona meitat (50-28), on van assecar l'ofensiva lloretenca i van donar continuïtat al millor atac de la competició, el vermell, per a sumar el segon triomf del curs contra els de La Selva, que tallen la seva magnífica dinàmica amb la derrota al Bages. Paul Ater Maker Bol (23 punts amb 4 triples, 6 rebots i 25 de valoració) va liderar les forces locals, que van flagel·lar la bona defensa dels verds, amb Kevin Jerez Pilotti com a màxim anotador amb 16 punts i 26 de valoració, amb un allau de triples (17 convertits), ben secundat per Gerard Gutiérrez (15 punts) i Max Gaspà (14 punts). L'ensopegada dels de Lloret de Mar la va aprofitar el planter dirigit per Hugo González per assolir novament la 4a posició. Els del Guinardó van derrotar el NOU BÀSQUET OLESA A per 65-74 en un altre xoc en què els barcelonins van posar la cinquena marxa a la segona part, amb un parcial clau de 26-39. El control del rebot (27-49) va ser el factor determinant, amb fins a 15 segones oportunitats vermell-i-blaves, per a la consecució de la 13a alegria del curs dels de González, amb un inaturable Hernán Olaguibe (25 punts, 12 rebots i 30 de valoració) a la pintura.

Deixant enrere dues desfetes seguides, el CLUB NATACIÓ SABADELL A també va retallar distàncies amb la quarta plaça després de guanyar el CB IPSI A per 72-65. Tot i la presència de l'MVP de la jornada, Miquel de Jover, els sabadellencs van tornar a brillar des del perímetre (11 triples transformats) per a turmentar la defensa dels barcelonins, superiors sota el cèrcol. L'aler Arnau Sanahuja (19 punts amb 5 triples) va encapçalar els nedadors, acompanyat de la bona feina de Nil Deix (14 punts) i Jan Hagenaers (12 punts). L'elenc de Jonathan Ramírez recobra la bona dinàmica per afrontar una setmana important en què recuperen l'ajornat, dijous 21 de març a les 21h, visitant el Centre Esportiu La Bordeta. Al Vallès Occidental, la UE SANT CUGAT NEGRE continua fent-se forta davant de la seva afició, imposant-se al BARICENTRO BARBERÀ per 80-77 en un ajustat xoc al derbi comarcal que va tenir el seu desenllaç amb un triple guanyador de Gerard Prat. Els vallesans, amb un imperial Adrià Amabilino (19 punts, 14 rebots i 30 de valoració), van obtenir doble premi, doncs també van remuntar l'average de l'anada i condemnen, de manera provisional, al penúltim esglaó classificatori els barberencs, amb Sergi Guàrdia novament com a component distingit amb 19 punts, 6 rebots i 23 de valoració. A La Plana, EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A va espantar els fantasmes i va trencar la mala ratxa de resultats superant, per un igualat 73-70, el CB CERDANYOLA AL DIA A, a qui també avança a la classificació. Els de Pere Lluís Corominas, que s'han emportat les dues victòries dels seus duels amb els cerdanyolencs, van sortir molt endollats (24-11) en un primer període que va esdevenir decisiu a territori blanc. L'interior Marc Jerez (16 punts, 7 rebots i 20 de valoració) va dominar la zona en un matx que va bellugar-se en xifres més altes del que normalment registren els de Corominas, la millor defensa de la Super Copa. Javier Anton va ser el membre més valorat (12 de valoració) dels verds, que entraran en joc el pròxim 6 d'abril al Guiera, en un transcendental derbi del Vallès Occidental contra els de Sant Cugat del Vallès.