Presència catalana al Clínic d'Àrbitres de la FEB

Maria Gotsens i Ignasi Pujol van participar en un Clínic d'Àrbitres FEB que també va comptar amb l'àrbitre ACB, Arnau Padrós, com a formador.

25-09-2020 17:00

La 23a edició del Clínic d'Àrbitres FEB celebrat a Alcobendas del 14 al 17 de setembre va comptar amb presència catalana amb els àrbitres catalans Maria Gotsens i Ignasi Pujol com a alumnes participants. En el clínic també van participar l'àrbitre català d'ACB, Arnau Padrós, com a professor; així com el Director Tècnic Arbitral de la FEB, Xavier Amorós.

Cinc intenses jornades de formació teòrica, pràctica i de preparació física que els àrbitres catalans participants valoren molt positivament. Maria Gotsens reconeixia que va ser "una setmana intensa, aprenent durant cada minut del dia ja sigui amb les diferents xerrades o amb els companys de les altres comunitats. A més a més t’apropes a l’arbitratge professional amb els ponents de les diferents xerrades i t’emportes un gran ventall de nous conceptes i aprenentatges". Ignasi Pujol, per la seva banda, explica que aquest clínic "és una molt bona font d’aprenentatge per als àrbitres joves que estem en formació, on les xerrades es duen a terme amb àrbitres de l’elit que transmeten una visió molt més amplia del món de l’arbitratge. La seva experiència i recorregut, juntament amb seva relativa joventut, fa que entenguin quines són les nostres necessitats, ja que la majoria d’ells han passat per aquest clínic durant els últims anys" admetent que tot plegat fa que s'emporti nous coneixements i diferents visions que podran aplicar al llarg de tota la temporada.

Les jornades s'iniciaven amb una sessió de preparació física dirigida per l’àrbitre ACB, Alberto Sánchez Sixto, on explicava i posava en pràctica diferents tipus d’entrenament dirigits a l’arbitratge. Tot seguit i després d'esmorzar, els participants assistien a xerrades dirigides per àrbitres ACB o col·laboradors de la FEB, totes elles enfocades a diferents aspectes que ha de dominar un àrbitre com l’avançament il·legal, la imatge, el criteri de les faltes antiesportives o la comunicació en pista entre d'altres. "Tot això ha fet que aquests dies hagin estat molt intensos i alhora molt productius" com reconeixia l'àrbitre gironí Ignasi Pujol.

D'aquest clínic, Gotsens es queda "amb els moments viscuts amb els companys de les altres comunitats, si que és veritat surts amb una bona base d’aprenentatge, però també surts del clínic amb la maleta plena de noves amistats" amb el que també coincideix Pujol, tot afegint que han pogut "intercanviar opinions amb ells i companys de categories més altes del nostre bàsquet". Tots dos coincideixen també en agrair a l'FCBQ com a la FEB l'oportunitat de participar en aquest clínic que s'ha pogut realitzar en un context tant difícil i en una situació excepcional com la que estem vivint.

Un altre català que també va participar en aquest clínic però com a professor va ser Arnau Padrós, col·laborador del Comitè i Escola d'Àrbitres de Tarragona que enguany afronta la seva 4a temporada com a àrbitre ACB. Padrós explica que en aquestes jornades va poder aportar la seva experiència arbitral i humana a través de la xerrada 'La comunicació en l’arbitratge' i que "el fet de veure’m reflectit en molts d’ells tot recordant els meus inicis arbitrals ha ajudat a tenir una xerrada amena, participativa i on tots n’hem extret coses positives". L'àrbitre tarragoní també confessa que "aquest tipus de formacions on no arbitres i bases la formació en treballar més la part teòrica de l’arbitratge, són molt intenses i serveixen per fer una reflexió del nostre arbitratge i treballar certs aspectes que durant l’any i enmig d’una competició són més difícils d’assolir". Padrós també es mostra "molt content d’haver format part del professorat del curs i agraeixo a la FEB la seva voluntat per formar-hi part".

| Àrbitres |