Pardinyes aconsegueix l'ascens a LEB Plata

Pardinyes tanca la fase d'ascens amb un ple de victòries, mentre que Igualada es queda a les portes i Tarragona marxa d'Algeciras guanyant el darrer partit.

19-05-2019 16:00

ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA aconsegueix l'ascens a LEB Plata en imposar-se a la fase d'ascens de Ponferrada a tots els seus rivals. Els lleidatans han signat un campionat perfecte que els ha classificat com a primers del seu grup, amb tres victòries i cap derrota. A un sol pas s'hi ha quedat el MONBUS CB IGUALADA que, després de finalitzar segon del seu grup, va perdre el partit a cara o creu entre segons classificats que els podria haver donat el bitllet d'ascens.

L'IBERSOL CB TARRAGONA, que s’havia proclamat campió a Lleida del grup C de Lliga EBA, no va poder sumar cap victòria en els dos primers partits, cosa que el va condemnar a no poder lluitar per l'ascens en el darrer. Tot i així, es van acomiadar amb una victòria contra l'Algeciras (89-85).

La primera de les victòries del Pardinyes va arribar gràcies a un tercer quart especialment encertat en atac i que va acabar amb un 12-26 favorable als lleidatans, tancant el partit amb un marge de 17 punts (73-90). El segon, que els va enfrontar amb el CB Chantada, va acabar amb un resultat més ajustat (81-79) pels de Gerard Encuentra, que van haver de remuntar els 16 punts de desavantatge amb què es van veure al descans. Albert Lafuente, amb 21 punts, i Pau López, amb 20, van ser els jugadors que van liderar la reacció del Pardinyes a l’últim període (27-10). Els 11 triples que van aconseguir entre tots dos van deixar la classificació molt de cara. La tercera i definitiva jornada, on van certificar la primera posició del grup 2 de la Fase d’Ascens de la Lliga EBA, va acabar amb un 80-91 favorable als lleidatans. Els groc-i-negres van repetir un excel·lent quart període (22-30) que va decantar un matx ajustat.

Sense premi es va quedar finalment l'Igualada. Després de finalitzar segon del grup 4 vencent a UPB Gandia i UBU Tizona i caient enfront de CAM Enrique Soler, se la jugava a tot o res contra el segon del grup 3, Movistar Estudiantes. En un partit igualat de principi a final, la moneda va caure de cara als madrilenys (54-48).

Resultats dels equips catalans:

Fase Prèvia / Grup 2

16 de maig / 12:00h / GRAN CANARIA 73 - ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA 90
17 de maig / 16:00h / ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA 81 - UCOGA SEGUROS CB CHANTADA 79
18 de maig / 12:00h / C.B. BENICARLO 80 - ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA 91