Gerard Estebanell aconsegueix l’argent al Campionat estatal de seleccions

A pesar de la derrota en la gran final cadet del Campionat estatal de seleccions, gran actuació de l’equip Cadet Masculí, dirigit per Ramon Reigada, on el jugador del CBT ha disputat bons minuts.

07-01-2019 17:04

Els combinats catalans s’han emportat tres argents i una quarta plaça en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que ha acabat aquest dilluns a Huelva. La representació de l’RT Tarragona estava encapçalada pel jugador del Cadet Preferent del Club Bàsquet Tarragona, Gerard Estebanell, que ha sumat un sotscampionat després d’una final molt intensa davant la Comunitat de Madrid.

I això que el campionat no va començar de la millor manera, ja que el conjunt català va perdre en el primer partit, a la pròrroga, davant Galícia per 66 a 62. No va ser el millor debut pels joves jugadors, ni tampoc per Gerard que tan sols va poder anotar 2 punts en 15 minuts de joc.

L’aportació de l’escorta tarragoní ha anat augmentant durant el campionat, a la vegada que milloraven les prestacions de la selecció cadet. Al segon partit, victòria davant la perillosa Andalusia amb un últim quart quasi perfecte per 76 a 62. Estebanell va aportar 4 punts, 4 pilotes recuperades i 3 assistències.

Fins al tercer partit vam tenir que esperar per veure en aquest campionat una de les millors característiques de Gerard, el triple. Tres de quatre des de la línia de 6.75m per un total d’11 punts, 4 rebots i 2 assistències. Victòria de Catalunya davant Euskadi per 56 a 97 i a un pas de les semifinals.

L’últim partit de la primera fase va coincidir amb el millor del cebetista. A pesar d’un dolent 1 de 8 en triples, en Gerard va anotar 15 punts, va repartir 2 assistències i va recuperar 3 pilotes. Amb aquesta nova victòria per 80 a 62 davant Canàries, la selecció catalana acabava primera de grup i es classificava de forma brillant per les semifinals del campionat.

En aquest partit de semifinals el rival seria l’Aragó, que va sortir a per totes, però que va desfer-se amb el potencial català que va firmar un segon i tercer quart definitiu. El resultat final no va deixar lloc a dubtes, 73 a 92 pels catalans. El Gerard va disputar 17 minuts, aportant 7 punts i com sempre la seva actitud i treball a la pista.

En la mencionada final on Catalunya ha caigut contra l’altra gran candidat al títol com és la Comunitat de Madrid per 63 a 55, Gerard Estebanell ha jugat 24 minuts, amb 4 punts i 3 rebots en la seva estadística. Un sotscampionat que s’ha aconseguit amb una gran actitud, molt de treball, i del que el jugador tarragoní ha gaudit al màxim.