Boet Mataró, nou campió de la Copa Catalunya Femenina

L'Atrium de Viladecans ha estat l'escenari, aquest 5 i 6 de maig, de la Final a Quatre de la Copa Catalunya Femenina.

05-05-2018 17:01

El MATARÓ PARC DORI DORI BOET es converteix en el nou CAMPIÓ de la Copa Catalunya Femenina 2017-18 en guanyar al BASKET ALMEDA per un 80-64 en una final disputada aquest diumenge 6 de maig a Viladecans. El conjunt capitanejat per Jordi Vizcaino s'ha imposat amb claredat a una final tenyida de taronja durant tota la primera meitat, en un matx ben madurat per les mataronines (veure partit).

El primer període mantenia l'avantatge per les locals per sota dels deu punts (20-14), que s'incrementarien en un espectacular inici del segon quart maresmenc. El 33-18 al minut quinze posava les coses molt difícils a les noies comandades per Joan Florit, a la banqueta per l'absència del tècnic Toni Pallé amb el júnior del club, que veien com les de Mataró marxaven al descans amb un contundent 49-22 al lluminós. L'escorta Núria Giménez, la pivot Olga Ruano i l'aler Judy Jones, les més destacades de la mitja part.

Les de Cornellà de Llobregat necessitaven una sortida envalentida com la que ja havien ofert a la represa de les semifinals i les de Florit començaven a retallar distàncies amb un curs de partit més anotador per part visitant (49-30), que obligava Vizcaino a frenar la fulgurant ràfega groc-i-negra. El següents minuts serien un intercanvi de cistelles, que acabaria amb 67-50 a l'electrònic, amb una cistella sobre la botzina de Maria Massuet. L'acte final s'obria amb una nova irrupció per l'Almeda que, amb un triple de Cristina Peña, col·locava les seves a onze punts. La resposta, però, no es faria esperar i Giménez (14 punts i 23 de valoració), Ruano (18 punts i 23 de valoració) i Jones (14 punts, 7 rebots i 18 de valoració) apareixien per enèsima vegada apropar el títol a l'Eusebi Millan (72-57, a manca de quatre minuts). Els instants finals, tot i l'espectacular convicció cornellanenca, acabarien per certificar el triomf del Boet Mataró, ferm campió de la competició.

Prèviament, el MATARÓ PARC DORI DORI BOET s'havia convertit en primer finalista de la Copa Catalunya Femenina després de vèncer l'UNILEVER VILADECANS BF, per 53-44, al partit inaugural de la Final a Quatre de Viladecans. El conjunt entrenat per Jordi Vizcaino superava la forta sortida viladecanenca (0-5 al minut 2) per situar-se per davant a l'electrònic del primer període (11-10) amb una agegantada figura d'Olga Ruano (19 punts i 20 de valoració). Natàlia Tatché, la millor de les blaves en aquest primer compàs, amb 8 de valoració. El segon quart donava pas a un control del ritme per part del bàndol mataroní, amb Ruano (14 punts al descans) de nou com a focus cabdal de les operacions ofensives maresmenques. El màxim avantatge taronja coincidia amb la botzina final del segon acte, que reflectia un 28-23.

La represa començava amb la mateixa melodia que el començament del xoc, amb un 5-0 per les noies de Joan Carles Díez, que posaven les taules a la semifinal. Les amfitriones, però, tornaven a acusar una embranzida de les de l'Eusebi Millan, impulsada per Judy Jones (41-35, minut 29), que imposava la seva llei, amb Ruano com a puntal anotador, que posava el segell al tercer temps (43-39). Dos triples consecutius de l'americana (49-39) obrien els últims deu minuts, que obligaven a Díez a aturar el matx, per trobar solucions contra l'activa zona de les "locals", millor defensa de la categoria, que bloquejava per complet l'atac de la nau del Llobregat (set minuts sense encistellar). Un triple d'Elisabet Mariscal retallava les distàncies (49-42 a manca de dos minuts i mig) però no seria suficient per remuntar en un final amb moltes errades, però ben administrat pel planter de Vizcaino. Jones, MVP amb 23 punts, 18 rebots i 34 de valoració.

El BASKET ALMEDA també s'havia apuntat el bitllet per la gran Final de la F4 de la Copa Catalunya Femenina en imposar-se al CBF CERDANYOLA, per 65-50, a la segona semifinal del campionat. El signe d'un igualat primer període (9-12) agafava color verd amb un parcial de 0-7 per la formació dirigida per Pilar Bilbao, amb una Blanca Garcia com a executora inicial. L'aparició duna impecable Cristina Pujol i de Laura Piera ajudaven a remuntar el resultat (19-14) a l'entrada de la segona funció, amb un parcial de 8-0 per les jugadores encapçalades per Toni Pallé. Bilbao aturava el rellotge i la resposta cerdanyolenca no es demoraria, amb un parcial demolidor de 5-16 per arribar al descans. Garcia, amb 8 punts, i Pujol, amb 11, les màximes anotadores de la primera meitat, que concloïa amb un 24-30 final.

Els esquemes del tècnic Pallé variaven després del pas pels vestidors i amb una defensa zonal i una pressió de sortida de pilota asfixiant remuntaria el vol amb celeritat (37-32). Piera, amb la mà calenta s?encarregava d'anotar i la defensa cornellanenca posava contra les cordes l'arsenal vallesà. En el pitjor moment de les del Guiera, Garcia agafaria les regnes visitants i amb 9 punts consecutius avançava les del Vallès Occidental (41-43), que acabarien per sota al minut trenta (45-43), coincidint amb un descans de la seva directora d'orquestra. El darrer acte dictaria la sentència final amb un principi liderat per les del Llobregat que marxarien 55-48, amb un llançament exterior d'Anna Combalia. Els últims minuts terminarien per alçar l'Almeda com a finalista, per 65-50. Cristina Pujol, amb 18 punts, 13 rebots i 27 de valoració, MVP i referent absoluta de les guanyadores.

Finalitzada aquesta Final a Quatre, participaran en la Fase Final del Campionat d'Espanya de Primera Divisió Femenina els equips finalistes: Boet Mataró i Basket Almeda